Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лукс

Как да купуваме бижута с диаманти?

24/11/2020

Как да купуваме бижута с диаманти?

Диаманти! Едни от най-мечтаните подаръци и покупки. Дори произнасянето на самата дума кара гласа леко да потрепва от вълнение. Никога няма да забравя усещането и емоцията, когато сложих първото си диамантено бижу.
А за да внесем малко блясък и вдъхновение в тези дни, поканих отново моята любима Татяна Вийн – първата българка жена-диамантер на борсата в Антверпен, за да ви разкажем как да избираме и купуваме своите (първи) бижута с диаманти.

Когато избираме диамантени бижута е важно да имаме предвид, че подходът е силно индивидуален, както при всеки луксозен продукт. Придържането към класиката в този случай е препоръчително, а елегантните и минималистични дизайни са топ фаворит на Татяна. Тя допълва:

обиците дават  светлина и красота на лицето и са първото нещо което забелязвате като бижу при жената. А колието с един камък на фина верижка е красив акцент за всяка дреха. Аз бих започнала с колието!

Диамантеното бижу, което отива на всичко и е подходящо за всяка ситуация, са т.нар. обици тип stud – с един диамант на ухото, които мигновено придават стил и класа. (Тук за пореден път се замислям, дали не е крайно време да си пробия ушите, защото се лишавам от възможността да нося ефектни бижута.)

Защо диамантите са добра инвестиция?

Отговорът е лесен: защото стойността им расте с времето. Освен това, те са източник на радост и наслада, докато ги носим. „Всъщност, като се замисля, казва Татаяна, инвестицията не е само финансова – диамантите имат и ролята на подсъзнателен  стимул на самочувствието.

Притежанието на нещо толкова рядко и съвършено като истинския диамант дава у нас усещане  за своеобразно постижение, това чувство винаги носи положителна енергия. Придобиването на диамант е инвестиция в себе си!“

Фини диаманти

Диамантените бижута са непреходни, но при тях също има тенденции и стилистични влияния. Добрата новина е, че няма риск да излязат от мода или да изглеждат анахронични, защото „дори след време да не ви харесва вече стила на бижуто – диамантът може да се сложи в ново бижу – и той ще е точно толкова бял и блестящ както е бил първия ден“,пояснява Татяна.
Традиционно, диамантите се съчетават със злато и платина. Платината винаги е с благородно сребристо – сив цвят, а златото може да бъде бяло, розово или жълто. Всъщност, именно при него се усещат най-силно модните тенденции. Спомняте си модата на трите цвята заедно при халките на Cartier, страстта по розовото злато – при колекциите на Pomellato и De Grisogono. По наблюденията на Таня, в последните няколко години има завръщане към жълтото злато, защото марки като Bvlgari и Dior преоткриха неговите леко забравени топлота и мек блясък.

Какво послание носи бижуто от диаманти и как да изберем най-добрия подарък:


Кара ни да се чувстваме специални,
отговаря Татяна.Около диаманта постоянно витае положителна енергия и щастие – получаваме го по красив повод, дарен ни е от любим човек. А не по-малко емоция и вълнение изпитваме и когато сами си го подарим – това даже за мен е най-силният момент – имам го защото го заслужавам!“

Практически съвети при избора на диамантени бижута

Гривната е най-универсалният подарък, който винаги има успех. С нея отпада проблемът с размера. Съществуват редица варианти, чрез които да се вместим в избрания бюджет – от модел с един нежен малък диамант, до зашеметяващия блясък на поредица брилянти в модела „тенис“ – тя лесно се комбинира с часовник или се носи самостоятелно.

Обиците също са красива опция, но при тях е важно да познавате жената, на която ще ги подарите. Както казва Хоули Голайтли в „3акуска в Тифани“ – Винаги ще разбереш какъв е мъжът по това какви обици ти подарява… Ако имате колебания в избора, заложете на класиката – красив бял диамант на ухото отива на всяка жена!

Обикновено пръстенът се свързва с годеж и „ако не сте решили да зададете съдбоносния въпрос, за да няма объркване – насочете се към колие или гривна“, съветва Татяна Вийн.

Поръчка на диаманти онлайн

В днешно време е популярна практика да се купуват бижута с диаманти и онлайн. Това е удобен, практичен и сигурен вариант. За да сме спокойни и да се гарантира надеждността на покупката е важно да вземем под внимание няколко неща: какъв е общият вид на сайта на марката, дали снимките са ясни, дадени ли са точни описания на продукта, както и информация за фирмата, която го предлага. „Въпрос на лично усещане е – ако един сайт е направен фино, естетически, с грамотно написани текстове – това ми вдъхва доверие, че и продукта, който ще си поръчам ще има същия издържан стил и фина изработка. Днес клиентът когато купува онлайн е изключително добре защитен. Така и трябва да бъде“, заключва Татяна Вийн.
Бижутата на My First Diamond можете да разгледате тук.

Снимки: Тихомира Крумова и Мартина Тодорова

18

Written by:One comment
  1. […] Иван Асен 22 и др.Златен медальон с буква от миниатюрни диаманти – B&J Diamonds, наличен тукКопринен шал „Шипки“ от […]

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*