Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Как да задържим лятото по-дълго: моите практически съвети в 15 точки

17/09/2019

Как да задържим лятото по-дълго: моите практически съвети в 15 точки

Лятото е времето на дългите дни, топлите вечери, спонтанните пътувания, цветните коктейли, живия контакт и лекотата на съществуването.

И тогава идва това магическо чувство за възможност, което се разтяга като мост между юни и август. Чувството, че всичко е постижимо.“ – Ейми Фрийдман, „Две лета“

Дори и да не се е случило нищо особено, лятото топли сърцата ни и никога не е достатъчно дълго. Толкова ни харесва, че искаме да не свършва и отказваме да го пуснем да си ходи.
Ето моят личен списък как да задържим лятото по-дълго:

 • Слънцето е основният ми съмишленик, възползвам се максимално и при всяка възможност.
 • Максимално навън – каквото и да правя, винаги намирам време, за да изляза на открито и да си направя разходка. Това ме зарежда и предпазва от тъжни мисли.
 • Движение – то е свързано с предните две точки. Независимо, дали става дума за ходене или спорт, благотворното влияние е гарантирано.
 • Закуска като във ваканция – кроасани, плодове, бъркани яйца, палачинки или пържени филии, филтърно кафе в големи кани ….– това е едно от онези малки и лесни удоволствия, които си доставям и в града. Кафене в квартала, пекарна, хубав хотел – важното е да сменя обичайната закуска в обичайното ми всекидневие. Закуската в някой от хубавите хотели е напълно достъпна и без да бъдеш гост, необходимо е само да се направи предварителна резервация.
 • Планиране на пътуване: за щастие, в Европа има много места, които са близо и остават слънчеви и топли дълго време – Португалия, Испания, Гърция, Южна Франция… Дори само мисълта за тяхната достъпност дава психологическо усещане за спокойствие и радост.
 • В този ред на мисли, VISA имат страхотна инициатива: ако плащате с карта VISA, когато зареждате с гориво, можете да регистрирате бележките тук: https://www.visabg.com/campaign/fuelpromotion2019/ и да спечелите фантастична екскурзия до Португалия през октомври! На мен това ми звучи като страхотен план за продължаване на лятото!
 • Уикендите стават мини ваканции – много ми допада да планирам този тип излизания, в които винаги измислям по нещо различно: пикник, туристическа забележителност, концерт, басейн или шопинг. Може мястото да е на 15 км от София, важното е да сменя обстановката!
 • Турист в собствения си град – това ми помага да събудя приключенския си дух. Забелязала съм, че в София има много места – кафенета, музеи, графити на стени, градини, които носят усещането за ваканция.
 • Времето за забавления винаги е сега – колкото и да съм изморена, се старая да не отхвърлям спонтанните излизания и събития, които изникват. Животът е твърде кратък, а от сън спомени няма.
 • Освежен гардероб – идеята ми не е свързана с безразборно пазаруване, а с пренасяне на летни идеи в септемврийското всекидневие. Обичам да придавам по-дързък и закачлив вид, който постигам лесно с бяла или черна ленена тениска с дълбоко  V – деколте или фина риза, разкопчана едно копче по-надолу. Когато добавя тюркоазен аксесоар, лятното усещане е гарантирано!
 • Боса максимално дълго – нищо не удължава усещането ми за лято, както възможността да ходя по боси крака максимално дълго време (без да излагам здравето си на риск).
 Как да задържим лятото по-дълго
 • Списък с книги за четене – есента е времето на новите заглавия, а и какъв по-добър начин от този да пътуваме във времето и пространството.
 • Летни снимки навсякъде – десктоп на телефона и на компютъра, на стената – малки и чести напомняния, които ме зареждат безусловно.
 • Лятна музика и аромати: почивките са много сетивни, а добрата новина е, че всичко това може да бъде пренесено и у дома – с музикален плейлист, парфюм, ароматна свещ с мирис на море.
 • Дигитален детокс – забелязали ли сте, че през лятото използваме телефоните си по-малко? Това навярно е една от причините да сме по-отпочинали. Опитвам да пренеса тази практика и при завръщането ми в града, доколкото е възможно.
 • Разчистване вкъщи – нещата изглеждат много по-лесни, когато живеем с един куфар. Този ваканционен подход може да се приложи в обичайния ни живот. Не е лесно, но си струва.

Това са моите точки за удължаване на лятото. Вие как се справяте с преходния период?

Снимки: Мартина Тодорова

Авторски материал, базиран на личен, автентичен опит. В партньорство с  VISA.

37

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*