Fashion blog and lifestyle storyteller

Хубаво тяло

Или защо устойчивите резултати искат търпение и постоянство

Неслучайно избрах такова заглавие за тази публикация. Хубостта е субективно понятие, което е в окото на наблюдаващия и най-вече: на самите нас. Всекидневно сме облъчени от естетически критерии и стереотипи, а важното е да сме в хармония със себе си. Без да гоним измислени идеали и да се „съревноваваме“ с познати и непознати жени, а да се стремим да бъдем по-добра версия на нас самите, да бъдем пълноценни и щастливи.

В разгара на лятото започнах програма за подобряване на една зона на тялото, която винаги съм смятала за проблемна и е била източник на сериозни притеснения и комплекси за мен. Заедно с клиника Derma Act направихме план за работа в областта на брича. Зона, с локални натрупвания и наличие на целулит в моя случай.

Антицелулитна мезотерапия

Стартирахме с иглена антицелулитна мезотерапия. Важното при тези процедури е човек да е стриктен и постоянен. Те се правят през 2 седмици, като се препоръчва да бъдат между 4 и 6 на брой. Аз направих общо 6.

Преди всяка иглена мезотерапия, третираното място се дезинфекцира и обезболява с крем. Самата процедура не е болезнена, като чрез много фина игла се прави „решетка“ от прецизни убождания. С тях в кожата се вкарва комбинация от специално подбрани съставки.

Евентуални странични ефекти:

В някои случаи може да се получи оток и лека синина. Това е част от процеса и не трябва да се притесняваме. С крем от арника се оправя положението много бързо. Не е препоръчително, непосредствено след мезотерапия да се практикува спортна активност, тъй като може да се получи оток в третираните зони.

Резултат:

При мен доведе до подобрена еластичност, заглаждане на кожата в третираната зона и около нея и намаляване на обема на мастните натрупвания. Целулитът ми бе със значително по-зърниста структура при старта на процедурите, а на финала имаше заглаждане на неравностите.

BTL Unison

След приключването на курса и кратка пауза, продължихме работа върху зоната с иновативния апарат BTL Unison.

При тази процедура се нанася контактен крем (който прилича на сметана за торта 😉)  върху зоната, която се третира. Той провежда импулса и предпазва кожата. На срещуположната част се поставя и електрод – за проводимост на ултразвука.


Процедурите се правят всяка седмица, като препоръчителният брой е 4-8, в зависимост от състоянието на зоната. След това се прави по една поддържаща процедура на месечна база. Продължителността е 20 минути и е със загряващ ефект. Апаратът издава звук, който напомня на „обстрелване“ и е доста забавно в началото.

Това, което ме впечатли силно  е фактът, че

1 процедура BTL се равнява на 8 антицелулитни масажа!

Уредът влияе върху 5-те причини за появата на целулита, изглажда кожата и възстановява тъканите. Процедурата не е болезнена, в началото загряването може да се усеща по-силно, тъй като кожата не е свикнала. Това се сигнализира на терапевта, за да може да адаптира температурата на накрайника. При мен първият път имаше леко парене, тъй като бях преди цикъл и чувствителността на кожата ми беше по-обострена.

Странични ефекти:

няма.
Единствено е важно да се пие повече вода по време на терапията.

Резултат :

Интересното е, че резултатът буквално се усеща на следващия ден, след процедурата. Как го усетих? Единствените панталони, които нося, са скини дънки. В общи линии винаги съм имала усещане за плътно прилепване в зоната на ханша. А след първата процедура усетих едно по-свободно и не толкова прилепнало заставане на панталоните.

Иглената антицелулитна мезотерапия помогна да се справим със структурата на целулита и заглаждането на кожата. BTL unison беше допълнението, което имаше стопяващ ефект.
В момента контурите на тялото ми са в много добро състояние и ефектът е устойчив. Аз съм над 30, имах локални натрупвания.  Когато стартирах програмата исках да проследя конкретния ефект и резултат. Затова не предприех драстични промени в хранителен режим и двигателна активност. Продължих да ходя активно пеша, практикувам класически балет два пъти в седмицата и се старая да поддържам тонизирано и хармонично тяло. Пия вода, защото това е много важно условие за успех, което по принцип е залегнало във всекидневните ми практики.
Сферата, в която имам какво да наваксвам все още, е сънят. Доказано е, че когато си набавяме достатъчно количество качествен сън, организмът е защитен от трупане на излишни килограми.

Авторски материал, базиран на личен, автентичен опит. В партньорство с клиника Derma Act.

Снимки: Мартина Тодорова

26

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*