Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл Лукс Мода

Париж и безценното преживяване на име Мода

06/11/2018

Париж и безценното преживяване на име Мода

„Най-хубавите неща в живота са безплатни. А вторите най-хубави са изключително скъпи.“ – Коко Шанел 

 

Казват, че най-големият лукс днес е времето: единствено то не може да бъде купено с пари. Към него бих добавила преживяването. Преди няколко години бях на конференция в Париж, посветена на света на луксозните стоки и услуги. Една от темите беше свързана с луксозните пътувания, които тогава набираха шеметна популярност. Обяснението бе, че подобно пътуване може да е относително кратко, но емоциите и спомените от преживяното са вечни. В последните години аз също започнах да колекционирам преживявания, които осмислят живота и придават нов вкус на всекидневието.

 


Ценя компаниите, които мислят отвъд първичната функция на даден продукт или услуга и ги надграждат, за да предложат преживяване. Така открих и платформата Priceless cities, която превръща картата Mastercard в нещо много повече от средство за извършване на плащания. Именно с тази платформа, ако обичате модата като мен, можете да изживеете едно различно и специално парижко преживяване, вместено в два часа време.

Париж олицетворява модата – от бляскавите модни седмици, до митичния стил на парижанката, креативните дизайнери, марките, символ на престиж, лукс и effortless chic. Модата във френската столица е преживяване далеч преди и много след излизането от бутика. Една от култовите улици, които всеки почитател на модата и изискания стил трябва да посети поне веднъж в живота си, е Avenue Montaigne. Улицата, превърнала се в символ на лукс и непреходен стил, приютила бутиците на най-големите имена в световната мода и носеща онзи дискретен блясък на безценната класа. В протежението на малко повече от половин километър са концентрирани най-лъскавите и стилни бутици, модни и бижутерски къщи от най-висок клас, както и един от най-красивите петзвездни хотели Plaza Athénée.

Специална разходка по Avenue Montaigne, качествено време на досег от първа ръка до един различен и ексклузивен свят на лукса и естетиката, така както Париж ги умее най-добре. Докато пиша тези редове, пред очите ми се появяват бляскавите бутици на Диор, Луи Вюитон, бижутерийните къщи, дискретните служители с безупречни маниери и изискано поведение. Наред с други вълнуващи преживявания, платформата Priceless cities предлага един специален тур, който да споделите с приятели или да срещнете съмишленици, обичащи модата и красивата градска среда. Турът обхваща разходка в тази част на иконичния VIII Район, съпроводена от вълнуващите истории на Avenue Montaigne. Така например, на номер 30 великият дизайнер Кристиан Диор съзира сграда, в която се влюбва от пръв поглед. Мигновено решава, че това ще бъде домът на едноименната модна марка. Легендарен адрес, който Мосю Диор открива официално пред света на 16 декември 1946г.

Част от преживяването е и посещение в един от най-луксозните бутици, обитатели на тази улица, както и лична среща с неговия мениджър. Предложението е валидно до 31 декември 2018г., а аз горещо препоръчвам периода от втората половина на ноември, защото тогава бутикът на Диор, по традиция, се събужда с разкошна коледна декорация:

Авторски материал,  базиран на лични наблюдения и преживявания. В партньорство с Mastercard®.

Снимки: Мартина Тодорова

 

 

 

82

Written by:One comment
  1. Не случайно Париж е столицата на модата. Страхотна история в тази сфера има Франция.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*