Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Нов сезон, ново начало с Immortelle Reset

21/10/2018

Нов сезон, ново начало с Immortelle Reset

Ново начало е името на двуфазния серум Immortelle Reset на L’Occitane en Provence.

Есента е любимият ми сезон, сезонът, в който са се случвали най-важните неща в живота ми. Парадоксално на пръв поглед, есента е и завръщане, и ново начало. Бизнес животът започва наесен, тогава са Седмиците на модата, най-вълнуващите събития, а празниците за края на годината дават завършек на есента.

За мен последното тримесечие, а не пролетта, е онзи динамичен период от живота, когато всичко се случва, животът е на макс, а енергията, незнайно откъде, се утроява.

Обичам това време, въпреки, че е сериозно предизвикателство за мен. Защото освен животът, тялото и кожата ми също се променят, в отклик на природата. Ако лятото има нужда предимно от слънцезащита, то есента идва с по-високи изисквания. А аз знам, че трябва да намеря най-добрите си съмишленици, за да направя прехода лек и успешен.

След 28 дни, в които пътувах, върнах се към корпоративния живот, пораснах с една година  (eh oui), времето премина от лято към есен, мога да кажа, че кожата ми изглежда отлично. След набор от мерки, резултатите са видими.  Сега ще споделя повече за един от моите верни помощници.

В последната седмица на септември, точно когато заминавах за Париж, получих възможността да тествам най-новия продукт в семейството на L’Occitane en Provence:  серум Ново начало или Serum Immortelle Reset.  Интересното при него е, че това е трансверсален серум – т.е. той е подходящ за всякакви типове кожа, за всяка възраст и може да се комбинира с всяка рутина на марката. Неговата основна цел е да помогне в борбата с признаците на умора, с агресията на околната среда, за да направи кожата здрава, сияйна и подмладена.

Освен красива опаковка, той впечатлява и със своята консистенция от хиляди мини балончета, сферички, които при нанасяне дават на кожата разкошни съставки, които да я подсилят, събудят, енергизират, да върнат блясъка и да подчертаят красотата. Иновативна текстура олио в серум.

 

Почивка и презареждане

Знаете ли, че днес спим 2 часа по-малко в сравнение с нашите майки или баби, когато са били на нашата възраст? Причините са ясни – технологии, социални медии, непрестанно потребление на дигитално съдържание. Това неминуемо рефлектира върху кожата и тялото ни.

Френският козметичен подход ми е любим от години, защото там се отделя внимание на почивката и презареждането. Да се разкрасяваме докато спим – неслучайно съществува изразът beauty sleep,  или сън за красота. Сънят е най-добрият ни приятел, за да сме здрави, красиви, млади и стройни. А формулата на серума Ново начало действа именно докато спим. Три съставки, които подпомагат този подход:

етерично масло от безсмъртниче, познато със своите свойства срещу стареене, капсулирано в златни мехурчета, потопени в серум. Бъзсмъртничето е едно от най-удивителните растения, то се радва на необикновено дълголетие и никога не увяхва, дори и след като бъде откъснато!
екстракт от майорана за съживяване на кожата

екстракт от акмела с моментални изглаждащи свойства.

 

Серумът нанасям вечер, на добре почистена кожа.  В допълнение, сутрин и вечер, използвам още един продукт на L’Occitane: Скъпоценен крем с безсмъртниче. Кожата ми е тонизирана, еластична, със здрав тен и без изразени линии.

 

Авторски материал, базиран на личен опит, в партньорство с L’Occitane en Provence.

 

Снимки: Мартина Тодорова

 

124

Written by:One comment
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*