Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

PFW: Лятото на Кристина Фиделская

28/09/2018

PFW: Лятото на Кристина Фиделская

This post is also available in: Английски Френски

Колекция Лято 2019 на Кристина Фиделская превръща определението за стил в дефиниция на това, което прави всекидневието реално.

Това беше първият път, в който открих за себе си младата и талантлива дизайнерка Кристина Фиделская.

Изчезнали са украшенията на старомодния лукс.  Фини детайли – суровият кенар се превръща във фина бродеря, материята е толкова красива, че отпада необходимостта от подплата, дори и най-леките материи са така изпипани, че се открояват но само за малцината познавачи, научени да оценяват върховното качество на модното занаятчийство. Това е напомняне, че сме оценени не заради натрупването на материално благополучие, а заради отпечатъка, който оставяме на този свят.

Отношението е идентичност.

В свят, задушен от свръхматериалност, луксът вече не се състои в материалистични декларации, „крещящи“ благосъстоянието на своя притежател, а в малките жестове, които говорят за грижа, внимание, любов. Самообладанието се превръща в единствената валута, с която се измерва истинската стойност.

Подобно на течението Arte Povera, Кристина Фиделская е привлечена от материали, които извикват естествения свят, но въпреки очевидната си простота, носят в себе си самата същност на лукса. Свежестта на техно-тафтата, шепотът на металната вискоза, простотата на ламиниран копринен поплин, пепит, създаден буквално изведнъж, в шаблони от тканна нишка, говорят за съвременен свят, в който паметта не се изтрива, но бива подсилена от работата на занаятчиите.

 

В своята лятна колекция Кристина Фиделская остава вярна на една константа: женствеността, видяна и като изявление, и като изкуство.

А ето какво носех аз за това страхотно дефиле:

Снимки: imaxtree, Мартина Тодорова

 

 

 

59

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*