Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Природата и градът

01/06/2018

Природата и градът

This post is also available in: Английски Френски

Природата и градът е едно пътуване във времето и пространството, в което е важно само и единствено тук и сега.


Напоследък все повече ми харесва да създавам истории в развитие, истории, които не се ограничават само в период от няколко дни, завихрени от динамиката на всекидневието, на кампаниите, на новостите и събитията, които се случват с шеметна скорост…

Този пост имаше нужда да поживее известно време, за да го усетя и разкажа. Така, както се усеща и разказва един нов аромат. Както се споделя преживяване с един от най-близките ти хора. Обичам да пътувам със сестра ми и винаги се наслаждавам максимално на това качествено време. Днешната история започна в града Париж, продължи към София, направи  препратки към Ню Йорк, към света на лукса, но и към природата. Тя е това, което сме сега, но и спомените ни като деца, асоциация за пролет и лято, споделяне, безгрижие…

В историята има и два аромата – Coach Floral EDP и Boucheron Quatre en Rose EDP. Тях открихме предпремиерно в Париж през март, с любезното внимание на Капюсин и Одри.

Сестра ми засне тези моменти в Париж – с усещането за лукс и космополитност. Улови вдъхновението от срещата ми с екипа, свързан със създаването на тези композиции и красиви послания. Всяка от нас инстинктивно посегна към своя аромат. (И понеже сме сестри, започнахме да ги разменяме, за да си напомняме една за друга.)

Coach Floral EDP е вдъхновен от иконичната чаена роза,

неизменен символ на модните аксесоари на американската марка. Фино и чувствено, уханието е като на букет цветя – роза, жасмин самбак и гардения, цитрусова сърцевина, розов пипер и база от пачули и мускусни нотки. Аромат, който свързвам с лято, младост и безгрижие, аромат, който може да прекоси континенти, воден от една мечта. Флаконът се затваря с емблематичната закопчалка на чантите Coach – turnlock – която се появява за първи път през 1954г.! Има гравирана каляска, която препраща към богатото минало и майсторство на марката и се допълва от метална гравирана плочка и кожена чаена роза.

Boucheron, Quatre en Rose EDP e парфюм на зората

Аромат, който препраща към света на лукса и високата бижутерия, който носи мечтата за бляскави преживявания и напомня за иконичния пръстен Qautre на Boucheron. Аромат на френския savoir-vivre, на дързостта и сладострастието и очарованието. Флакон, който пренася в различен и ексклузивен свят. Парфюмът е плодово-цветен с ориенталски привкус, отново имаме роза, но същото така мандарина и касис, жасмин, пачули и ветивер. Парфюм, на пръв поглед дневен, но и толкова подходящ за дългите летни вечери.

 

Снимки: Мартина Тодорова

 

103

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*