Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл Мода

Защо розовото винаги е добра идея?

29/04/2018

Защо розовото винаги е добра идея?

Розовото е цвят, който трайно присъства в гардероба ми. В различните периоди съм минавала от супер светла, пудрена гама, до наситени ярко-цикламени тонове. Неизменно обаче цветът е бил в гардероба ми през всеки един сезон на годината.

Защо смятам, че е добра идея?

Защото, розовото е универсален цвят. Знам, че за някои хора звучи / изглежда плашещо, но всъщност единственото, което трябва да се вземе под внимание, е изборът на правилен нюанс – студен или топъл; наситен или пудрен, ярък или по-убит.

Според психологията на цветовете, розовото е най-романтичният цвят. То се свързва с доброта, любов, страст, успокоява и дори намалява тревожността.

Когато говорим за розово в тоалета, вариантите са от тотално розов стайлинг, до дискретно присъствие като акцент: чанта, обувки, шал, очила, лак или червило. Неслучайно, розовото е „щастлив“ цвят, който може да повдигне духа и настроението ни. Когато ми е тъжно или напрегнато (или времето е твърде мрачно и няма слънце) гледам да включа розов елемент в тоалета си и мигновено започвам да се чувствам по-добре. За пролетта любимата ми розова находка е миди полата и разбира се – този чифт велурени обувки с широк и удобен ток от Högl. (Скоро не ми се беше случвало толкова хора да ме спират на улицата или да ми пишат във ФБ и Инстаграм, за да ме питат от къде съм ги купила). Всъщност, ако трябваше да огранича розовите си покупки за сезона до един артикул, това биха били именно те!

 

И разбира се, когато мисля за розово, винаги се сещам за тези думи на Одри Хепбърн:

„Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най-добрият начин за горене на калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам в това да бъдеш силен, когато нищо не е наред. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че утре е нов ден и вярвам в чудеса.“

А вие носите ли розово?

 

Рокля: Славина Петрова

Обувки: Högl

Снимки: Мартина Тодорова

93

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*