Fashion blog and lifestyle storyteller

YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

Обичате ли приложна бижутерия?

01/10/2017

Обичате ли приложна бижутерия?

This post is also available in: Английски Френски

На френски този тип бижута се наричат „bijoux fantaisie” и самото име навява мисъл за нещо приказно и различно от всекидневното.

Днес съм ви подготвила една малко по-различна публикация. Знаете, че една от основните идеи на блога е да се показва и подкрепя млади дизайнери и автори. Така се роди идеята да ви разкажа за приложната бижутерия.

Styleinspiratrice_Marabu_Bijoux_Fantaisie (1)

Винаги е вълнуващо да се срещнеш с автора, да откриеш красотата на ръчно изработеното бижу. Скорошна среща ми напомни за годините, когато живеех във Франция и за моите приятелки, които умееха страхотно да съчетават луксозни бижута и аксесоари с ръчно изработени гривни, пръстени, обеци от млади, независими автори.

Има нещо много шик, много персонално в това умение. Мисля, че в това се крие истинският, уникален почерк – да съчетаваш онова, което  ти харесва, да слушаш себе си и да улавяш красотата на момента в спонтанна покупка, в любовта от пръв поглед към някоя фина брошка, колие, пръстен или гривна.

Styleinspiratrice_Marabu_Bijoux_Fantaisie (8)

Забелязвам, че в последните години, когато става дума за приложни бижута, имам афинитет към:

  • Висококачествени мъниста
  • Благородни материали – сребро, злато
  • Нестандартни материали – като бетон например

За днешната публикация направих селекция от три млади и талантливи авторки, с чиито бижута ще ви срещна:

Ева Пендиентес, която прави уникално готини бижута от бетон и цимент – нося колие с форма на диамант с цветен синджир и геометричен пръстен:

Styleinspiratrice_Marabu_Bijoux_Fantaisie (7)


Краси Димитрова,
която владее до съвършенство фините плетки с висококачествени стъклени мъниста – нося гривна и колие на авторката:

Styleinspiratrice_Marabu_Bijoux_Fantaisie (2)

Петя Миланска, която изпипва до най-малкия детайл своите бижута от сребърна тел – нося пръстени и колие:

Styleinspiratrice_Marabu_Bijoux_Fantaisie (6)

У нас приложната бижутерия има своите добри традиции в лицето на ателие Марабу – отправна точка за много автори и дизайнери, както от гледна точка на обучение, така и откъм снабдяване с качествени и добре подбрани материали.

Тук можете да видите една страхотна селекция от автори с различен стил, техника и използвани материали. А на 7 и 8 октомври можете да се срещнете с тях и да си купите страхотни бижута в Дом на архитекта, София, в рамките на събитието „На горния рафт“.

 

ВНИМАНИЕ: ИГРА!

Заедно с ателие Марабу решихме да изненадаме трима от вас, които ще получат по един ваучер за пазаруване по време на събитието на стойност 25 лева!

Можете да се включите в томболата, като:

Участвате в Инстаграм профила ми:

Нова публикация и #игра: Спечели ваучер за пазаруване на стойност 25 лева по време на базара за дизайнерски бижута „На горния рафт“. За целта е необходимо: Да последваш @styleinspiratrice и @atelie_marabu Да тагнеш в коментар приятелка, която обича красиви авторски бижута . Играта се провежда тук и във Фейсбук страницата на Styleinspiratrice от 1 октомври до 23.59ч. на 3 октомври 2017г. На случаен принцип ще бъдат изтеглени трима победители (двама от Фейсбук и 1 от Инстаграм) и ще бъдат обявени на 4 октомври в социалните ми профили. Наградните ваучери ще бъдат предоставени по време на събитието (7 и 8 октомври) на щанда на Ателие Марабу. Ваучерите не могат да бъдат заменяни срещу левова равностойност и важат само в рамките на базар „На горния рафт“. Играта е отворена за участници на територията на Р България. Вижте пълния регламент в блога – линк в био горе Успех!

A post shared by Style Inspiratrice (@styleinspiratrice) on


Както и във Фейсбук:  

Играта ще се проведе от 1 октомври до 23.59ч. на 3 октомври 2017г. в двете социални медии на блога. Тримата победители (двама от Фейсбук и 1 от Инстаграм) ще бъдат изтеглени на случаен принцип и обявени на 4 октомври в социалните ми профили, както и тук. Наградните ваучери ще бъдат предоставени по време на събитието (7 и 8 октомври) на щанда на Ателие Марабу. Ваучерите не могат да бъдат заменяни срещу левова равностойност и важат само в рамките на базар „На горния рафт“. Играта е отворена за участници на територията на Р България. Успех!

50

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*