Fashion blog and lifestyle storyteller

Мода

Звездите на Мерцедес-Бенц

30/11/2016

Звездите на Мерцедес-Бенц

This post is also available in: Английски Френски

Знаете колко много се вълнувам от младите и талантливи дизайнери и как винаги се стремя да открия някоя нова и вълнуваща история, която да ви разкажа. Ето защо бях особено щастлива, когато получих възможността да посетя финала на състезанието „Звездите на Мерцедес“. Състезание, посветено на младите дизайнери и родено от сътрудничеството между автомобилния концерн и френския дизайнер Алекси Мабий.

Всъщност, подобна инициатива не е изненадваща, тъй като традиционно през последните 20 години Мерцедес-Бенц е съмишленик на модната индустрия. Всичко започва през 1996 г. чрез подкрепа на Седмицата на модата в Австралия и се развива към най-големите модни събития в световен мащаб. Към днешна дата Мерцедес подкрепя 41 събития в 27 държави, като се стреми да подпомогне развитието на дизайнерите, участници в модните седмици.

styleinspiratrice_les_etoiles_mercedes-3

Марката се свързва с Алекси Мабий заради безспорния му талант, както и интереса му към младия дизайн. Той е председател на журито и осигурява връзката с креативната насока.

Организаторите забелязват и канят за участие 30 млади дизайнери, които са изправени пред задачата да дадат свобода на въображението си като измислят 3 силуета, подчертаващи автомобилния лукс, чието въплъщение е марката Мерцедес. В края на този първи етап, журито от професионалисти в сферата на модата избира 10 дизайнера продължават напред, като трябва да реализират един от предложените от тях модели.

styleinspiratrice_les_etoiles_mercedes-4

Именно тези прототипи бяха представени по време на специалното събитие, което се състоя по време на Парижката седмица на модата. Тогава бе обявен и победителят: младият дизайнер от португалски произход Давид Ферейра. Стилът му, в който границите между изкуство и мода се размиват, успява да привлече вниманието на фотографа Nick Knight, както и на Бьорк.

styleinspiratrice_les_etoiles_mercedes-5

Неговият модел-прототип Imprinted Corpus представя Мерцедес-Бенц буквално като тялото на жена и обратно. Това е рокля, която освобождава жените от техните естествени извивки и им придава футуристичен вид. Ключовата дума тук е: осмели се!

styleinspiratrice_les_etoiles_mercedes-2

История, която очаква да бъде проследена!

Тук съм с прекрасната актриса и модел Одри Марни, член на журито:

styleinspiratrice_les_etoiles_mercedes-1

Нося: пола – Славина Петрова, чанта – Ива Григорова, обувки – What For, колан – Gucci, пуловер с ултра дълги ръкави – H&M

93

Written by:2 comments
  1. Looks beautiful! xoxo Sienna http://www.fashionintheair.com/2016/12/christmas-gift-guide-2016-under-150.html

    • Vanina

      Thank you, dear Sienna! :) Indeed, and the most important is that it is supporting an inspiring cause.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*