Fashion blog and lifestyle storyteller

Лайфстайл

Pro Fiber и времето за себе си

29/10/2016

Pro Fiber и времето за себе си

This post is also available in: Английски Френски

Днес ще ви споделя своя личен опит от терапията за коса Pro Fiber на L’Oréal Professionnel . Започнах преди няколко седмици с процедура във фризьорския салон. С Митко Динев поговорихме за навиците ми и начина, по който третирам косата си, направихме тест и диагностицирахме най-подходящата грижа*.

На практика,

терапията стартира в салона – след диагностиката се нанася специална ампула, грижа, с комплекс от съставки, които възстановяват косъма отвътре навън на клетъчно ниво и  при всяко измиване с шампоана се реактивират. Тук е важно да запомним, че (вече в домашни условия) на всяко четвърто миене с шампоана на Pro Fiber се презарежда косата чрез нанасяне на една от ампулите за домашна употреба. Общо са шест на брой, след като бъде използвана и последната ампула, курсът приключва, прави се почивка, като експертите съветват да бъде направена нова диагностика.

styleinspiratrice_profiber-2

styleinspiratrice_profiber-5 styleinspiratrice_profiber-7ph1_4958

styleinspiratrice_profiber-13

С няколко думи това представлява терапията, като в началото подходих леко резервирано. Обичам косата си и смятам, че е много важна част от начина, по който изглеждам. Признавам обаче, че вкъщи сякаш все бързам да приключа с нейното измиване, стилизиране (признавам, това не е от най-силните ми страни) и поддръжка. Тоест, винаги съм търсила ефикасни и бързи решения.

Сега, спазвайки тези лесни, но важни указания в няколко стъпки, си припомних за пореден път колко е хубаво да отделиш време за себе си. Да се погрижиш за състоянието на своята коса, да й помогнеш да се възстанови от всички влияния, на които е подложена.

Признавам, съвсем в началото бях леко скептична**, но след четвъртото миене и нанасянето на ампулата видях първите доста убедителни резултати. Самата ампула мирише страхотно на ванилия и прави косата жива, лесна за разресване, придава й блясък. Нанася се след шампоана, оставя се 10 минути да действа и трябва да се изплакне много добре.

styleinspiratrice_profiber-11

Тъй като шампоанът ми идва една идея тежък, допустимо е да се използва друг за корените***, а този за дължините. Също така, тъй като е концентриран, е добре да се слага една идея по-малко от обичайното количество, на което сме свикнали.

За мен преживяването продължава. Този малък ритуал и последователност от действия ме накараха да поспра и да си припомня колко е хубаво да се погрижиш за себе си и да си дадеш време само за себе си.

styleinspiratrice_profiber-1

*  Серията Restore в моя случай, като селекцията от продукти включва шампоан, маска, грижа без изплакване и ампули Re-charge. Те са с аромат на сандалово мляко.

** Така или иначе смятам, че за постигане на устойчив резултат в каквото и да е, човек трябва да прояви постоянство, иначе няма как да се получи.

***  Използвам формула със зелена глина, която прави детокс на скалпа и е адаптирана за сезонното ми състояние.

Снимки: Мартина Тодорова

http://www.martinatodorova.tumblr.com/

86

Written by:2 comments
  1. The result is amazing Vanina! I'm like you, also a bit skeptical at the beginning when hair dresser propose me this kind of treatments..but, as you wrote, with persistence good results arrives! XOXO Cami Paillettes&Champagne

  2. Vanina

    Thank you, dear! Fully agree with you :)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*