Fashion blog and lifestyle storyteller

Мода

M2V: Вдъхновението е труд, труд и много труд

23/10/2016

M2V: Вдъхновението е труд, труд и много труд

This post is also available in: Английски Френски

Днес ще ви разкажа какво стои зад създаването на една модна марка, както и на една колекция. За целта, заедно с Мартина, посетихме ателието на едни млади и много талантливи дизайнери – М2V.

Вижте тяхната история:

styleinspiratrice_m2v-story-9

Какво се крие зад една дреха? 
Искаме дрехите, които правим да вдъхновяват, разкрасяват, освежават, заразяват. Това е мода за всяко време – и когато има настроение, и когато има отчаяние, и когато е въодушевление…

Стараем се да насърчаваме креативността у клиентите ни чрез участия в дизайна и стила както на дрехите, така и на личната визия.

Да създаваш мода означава и да възпитаваш мода.

Ние разбираме необходимостта на съвременните жени, мъже и децата им от уникална мода, в която сами да са дизайнери. Влагаме иновация, творчество и мечта в дизайна. Това прави хората творци, артисти, оригинални всеки път, различни от тълпата, със свой почерк.

styleinspiratrice_m2v-story-4 styleinspiratrice_m2v-story-11 styleinspiratrice_m2v-story-12

Какви са хората, които се припознават с М2V?
Хора, които искат да са добре облечени, да носят дрехи с модерен дизайн, с градска визия, с качествени и естествени материи и добра изработка. Често това са млади, динамични личности, творчески натури, с отношение към изкуството и изразен вкус и стил на обличане. Режисьор, актьор или джаз певица, може да ги срещнеш като в архитектурно студио, галерия, ателие, на фестивал, в пиано бар, опера…  Тези хора носят духа на пътешествията, на натрупаните и постоянно събирани знания, опит и култури, на рафинирания стил и свободен дух.

styleinspiratrice_m2v-story-7 styleinspiratrice_m2v-story-5 styleinspiratrice_m2v-story-6

Казвате, че създаването на колекция е алгоритъм. Какво означава това? 
Вдъхновението е труд, труд и много труд. Създаването на една модна колекция е процес, който има своя алгоритъм. За да създаваш дизайн е важно да бъдеш информиран във всички сфери на изкуството и културата, това е не просто необходимо, а задължително условие. Това е първата стъпка от алгоритъма. Следва непрекъснато проучване на тенденции в модата, интериора, архитектурата, киното, театъра, в цветовете, в материите, в конструкциите, следене на иновациите за всеки сезон. В модата, се работи с половин до една година предварително. За всяка колекция създаваме moodboard и таргет борд, избираме материи, рисуваме скици, определяме моделите. След това създаваме по една мостра от всеки модел, върху която нанасяме корекции и подобрения до създаване на пълната колекция. Работим върху стайлинга, фотосесията, представянето й и така се стига до магазините за млади дизайнери. Нашите колекции представят от единствен до няколко броя от артикул.

styleinspiratrice_m2v-story-8 styleinspiratrice_m2v-story-10
Каква е вашата история? 
Работихме заедно за първи път в един майсторски клас, воден от немска професорка. Той се състоя по времето, когато карахме магистърската си програма по мода. Представиха колекцията ни последна като най-добра от майсторския клас. Подкрепата на преподаватели от такова високо (и от магистратурата и чуждестранни)  и това, че ние повярвахме, че работим добре като екип, създаде M2V – Made to be viewed.

Обединява ни и страстта към модата, отношението към живота и желанието за развитие.

Приемаме работата си като призвание и начин да покажем своето отношение към дрехата, изчистената кройка и детайла. Модата за нас е като религия, като философия за живот. Харесваме класически вдъхновители, графични образи и иновативен дизайн. Залагаме на качествени материи и добро изпълнение. М2V е нишов пазар за жената с подчертана самоличност, която знае какво да облече и какъв е нейният почерк. А и умеем да се смеем заедно.
Каква ще бъде зимата на М2V?  

styleinspiratrice_m2v-story-2

Колекция на M2V представя изчистени и овърсайз силуети, в голяма степен вдъхновени от тенденцията “Beyond pale”*, бохемския стил и минимализма.

Бохо дизайнът носи любовта към изкуството, креативността, цветовете и свободния дух. Този стил винаги се е свързвал с артисти, музиканти, писатели и дизайнери.
Моделите в колекцията са в пастелно-натурални цветове и с елегантна, градска визия. Характерно е съчетаване на материи и комбинации от коприна,трико и кашмир, както и представянето им на лейъри. Смесица от пастелни цветове и материи, пропити със сексапил и креативност. Има много възможности за стайлинг чрез комбинация от различни артикули от колекцията, като по тази начин се създава възможност за множество аутфити.

M2V участваха в последното издание на Sofia Fashion Week – припомнете си тук моята история.

Снимки: Мартина Тодорова

*Фразата “beyond the pale” (извън лоното, букв. отвъд бледо) датира от 14-ти век, когато от страна на Ирландия, която е под английско влияние, е очертана границата чрез огради. Да пътуваш извън тази граница, е означавало да оставиш след себе си всички правила и институции на английското общество, които англичаните считали за синоним на самата цивилизация, с други думи: извън установените стандарти.

Изморени, но вдъхновени:

styleinspiratrice_m2v-story-1

66

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*