Fashion blog and lifestyle storyteller

Лайфстайл Мода

За българската мода и група френски студенти

05/06/2016

За българската мода и група френски студенти

This post is also available in: Английски Френски

В последно време имам чувството, че дните летят с космическа скорост и искрено съжалявам, че денонощието не е 36 часа (поне). Такава беше и тази седмица – шеметна, изпълнена с имейли, срещи, снимки, пътуване извън страната и една вълнуваща среща! Изключително щастлива бях да се срещна с 22 студенти от престижното парижко училище за мода Mod’Art.

Styleinspiratrice_ModArt (9)Styleinspiratrice_ModArt (10)Styleinspiratrice_ModArt (11)Styleinspiratrice_ModArt (12)Styleinspiratrice_ModArt (2)

И така, мястото е София, пространството за съвременен български дизайн Иван Асен 22, с любезното домакинство на Нели Митева. Мога да кажа, че в този момент сбъднах една дългогодишна своя мечта, защото имах възможност да говоря за съвременния млад български дизайн, за вдъхновяващите и успешни примери у нас и в чужбина: On aura tout vu, Петър Петров, Владимир Каралеев, Gio Diev, Нели Митева, Колчагов Барба, Николай Божилов, Nevena, By FAR, Neri Karra, Ramjuly, Gabriela Alexandrova, Fede fashion by Viara Lazarova, Tina SC, Славина Петрова, KNAPP, Prototype 23, Георги Флоров, Яна Дворецка, Александър Гергинов, Николай Сардъмов, Мила Докова, Силвия Русчева, Милена Начева, … за форумите и събитията, свързани с модния сектор у нас, за блогърите и работата с тях.

Styleinspiratrice_ModArt (13) Styleinspiratrice_ModArt (15) Styleinspiratrice_ModArt (16)

Докато се подготвях, самата аз си припомних някои интересни факти, като например, че

най-старият сектор в България е текстилната индустрия, която се оказва и най-големият работодател след държавната администрация!

Нели Митева разказа за платформата Иван Асен 22, за дизайнерския кръг около пространството, който от година на година става все по-голям /догодина стават 10 години от създаването на Иван Асен 22/, за проектите – в България и в чужбина, в които участват, за преподавателската дейност.

Styleinspiratrice_ModArt (6)

Styleinspiratrice_ModArt (1)Styleinspiratrice_ModArt (5) Styleinspiratrice_ModArt (4)

За мен беше много вълнуваща, вдъхновяваща и зареждаща срещата с тези млади хора от Франция, които в момента правят своята крачка от студентския към професионалния живот. Мерси, Mod’Art!

Styleinspiratrice_ModArt (8)

Нося рокля от колекция пролет-лято 2016 на Славина Петрова.

По време на срещата на Иван Асен 22 се провеждаше уикенд с проект на студенти от НБУ.

Снимки: Мартина Тодорова

102

Written by:2 comments
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*