Fashion blog and lifestyle storyteller

Лайфстайл

From Sofia with love and COCO

08/11/2015

From Sofia with love and COCO

This post is also available in: Английски Френски

Коко Шанел казва: „Има време за работа и време за любов. Никакво друго време не остава.“

Мисля, че във времето за любов ключово място заема любовта към себе си, чувството за грижа  и отклик на личните потребности, вслушването в себе си и отделянето на време именно за това*. След като реших да отделя „време за себе си“ открих едно специално място в София, което ще споделя с вас:

Styleinspiratrice_Coco (11)

Styleinspiratrice_Coco (6)

Става дума за красиво и приветливо кътче, в което докато релаксирам, екип от усмихнати професионалисти се грижи за това да получа най-добрия маникюр и педикюр. Мястото е COCO Nail Sofia  – подчинен на концепцията за времето за себе си, за релакс и почивка, за наслаждаване на живота в един по-бавен ритъм. За мен беше истинско удоволствие да се срещна с Гергана Баева, за да си поговорим за тенденциите този сезон, за грижата за нас самите, изобщо – за хубавите неща от живота.

Започнахме разговора докато краката ми се наслаждаваха на вана със соли от мъртво море с аромат на лавандула и ванилия**.

Styleinspiratrice_Coco (3)

Styleinspiratrice_Coco (5) Styleinspiratrice_Coco (7)
Попитах Гери каква е модата при педикюра:
Гери Баева: Има една свобода при избора, което е страхотно. Ежедневието е такова, че днес съм с кецове,  утре с обувки на токчета, по тази причина педикюрът трябва да издържи. Много добро решение е гел лакът, защото пести време, съхне по-бързо и е траен***.  Това, което е важно да имаме предвид е, че не трябва да има сезонност в грижата за педикюра. Зимата сякаш забравяме за краката, защото са скрити, но грижата за себе си е важно да бъде през цялата година: да се премахва мъртвата тъкан и да се освобождава живата кожа.

Styleinspiratrice_Coco (8)

Styleinspiratrice_Coco (10)

Това, което ми допадна в салона е фактът, че се използва висок клас електрическа пила, която гарантира високо ниво на хигиеничност и също така – спестява време, тъй като прави процедурата доста бърза и ефективна. Особено с навлизането в по-студения (и леко депресиращ зимен сезон) много добро решение са спа процедурите. Те са по-дълги като времетраене, но имат силно релаксиращ ефект, а маските, които се поставят, действат изключително благотворно през зимата.

_VSP6136_Original
По отношение на тенденциите при маникюра, Гери пояснява:

Винаги има съобразяване със стила на обличане, с цветовете, които обичаме и ни отиват. Вдъхновен от противопоставянето на материи и цветове, настоящият сезон е сезон на контраста: кожа – дантела, уличен стил – шик излъчване, метал – перли. Съчетават се графични линии и фигури, пурпурно и червено, тъмни виолетови, сини и милитъри до палитра от телесни цветове, мат и блясък. Неочакваният сблъсък на смели street елементи и елегантни детайли, допринася за едно динамично съчетание на луксозен блясък и гръндж.

Styleinspiratrice_Coco (12)

С други думи – този сезон можем до се развихрим в арт нейла,  а half-moon тенденцията, която аз харесвам, е много актуална. Ето какъв беше резултатът при мен:

Styleinspiratrice_Coco (1)

Интересно ми е вие прибягвате ли до разкрасително-релаксиращи процедури през студения сезон? А какъв лак предпочитате – гел или класически?

*В английския език има чудесно словосъчетание – me time – чиито хубав еквивалент на български не съм открила още.

** Признавам, че съм много педантична по отношение на хигиенизирането и поддържането на безупречни условия, когато става дума за такъв тип процедури. Нивото на обслужване и поддръжка на салона ми направиха много добро впечатление.

** *Все още имам лични вътрешни колебания за поставянето на гел лак – затова заложих на класически вариант и съм възхитена от издръжливостта и дълготрайността на лаковото покритие.

Снимки: Виктор Стойнов

60

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*