Fashion blog and lifestyle storyteller

Мода

Как да играем с кодовете в облеклото?

13/09/2015

Как да играем с кодовете в облеклото?

This post is also available in: Английски Френски

Замисляли ли сте се, че вече е невъзможно да се отделят типично „мъжките“ и типично „дамските“ елементи в облеклото? От векове наред полите шестват в мъжкия гардероб по напълно обективни, свързани с традиции, причини. Дори роклята, която беше смятана за 100% дамско притежание, тотално смени статута си след появата на Марк Джейкъбс в прекрасна дантелена рокля преди няколко години. И все пак има елементи, кройки и силуети, които се припознават по-скоро като мъжки или дамски. За мен винаги е било любопитно какво се случва, когато излезем от рамката и ги смесим?

Днес, повече от всякога, можем да бъдем тези, които си поискаме и да изграждаме своя образ по начин, който ни вълнува, който разкрива истинското ни Аз и ни кара да се чувстваме щастливи и в унисон със себе си. Затова събрах няколко противоречия в едно: мъжки часовник с един от най-женствените модели рокли (тип „прегърни-ме“), маратонки и ретро шал. Какво се получи:

Styleinspiratrice_DanielWellington_Watch (2)

Styleinspiratrice_DanielWellington_Watch (4) Styleinspiratrice_DanielWellington_Watch (5) Styleinspiratrice_DanielWellington_Watch (6) Styleinspiratrice_DanielWellington_Watch (7) Styleinspiratrice_DanielWellington_Watch (8) Styleinspiratrice_DanielWellington_Watch (10)

Впрочем, супер доволна съм, че часовникът на ръката ми е култовият модел Dapper York Silver с тюркоазени стрелки на Daniel Wellington. Чакането за този иконичен модел си заслужаваше! В момента можете да използвате моя код styleinspiratrice , който ви дава 15% намаление на целия сайт на Daniel Wellington! Кодът е валиден до 15.10.2015г.

Styleinspiratrice_DanielWellington_Watch (11) Styleinspiratrice_DanielWellington_Watch (12)

А за финал – споделям един цитат от Д. Вриланд, който сякаш в няколко думи обхваща есенцията на възхищението ми към модата:

Модата трябва да бъде най-опияняващото освобождаване от баналността на този свят.

Още от тези вдъхновяващи мисли можете да прочетете в статията на Fashion inside.

Часовник – Dapper York на Daniel Wellington
Рокля – Tara Jarmon
Маратонки – Isabel Marant
Снимки – Виктор Стойнов

56

Written by:3 comments
 1. SJP

  Nice topic, I love playing with these codes - e.g. wearing tuxedo trousers with very feminine heels and red lipstick,

 2. Daniela

  Ванина, здравей! Не намерих друг начин да се свържа с теб, освен оставайки коментар тук - дали мога да ти пиша по мейл, за да избегна разговор и молба за съвет в това поле? Предварително ти благодаря за отговора,

  • Vanina

   Здравей Даниела, Разбира се - можеш да ми пишеш на имейл адрес vanina@styleinspiratrice.com Поздрави, Ванина

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*