Fashion blog and lifestyle storyteller

Мода

Зад кулисите на Sofia Fashion Week

27/09/2015

Зад кулисите на Sofia Fashion Week

This post is also available in: Английски Френски

Защото доста често най-интересните моменти се случват извън подиума!

Sofia Fashion Week предизвика доста и разнопосочни реакции, коментари и въпроси. Като първо по рода си събитие даде амбициозна заявка, направи първата крачка, а само времето ще покаже какви ще бъдат резултатите. В рамките на три дни видях различни дизайнери и марки в една много динамична и натоварена програма с много дефилета.

Липсваха ми едни от най-талантливите млади лица на българския дизайн, но съм сигурна, че ще има поводи за нови срещи с тях, които да споделя в блога. Днешната публикация обаче няма да е представяне на модната седмица – за нея се изписа доста, публикувани са стотици снимки, както и коментари в онлайн пространството. Това, което винаги ми е било интересно, е какво се случва зад кулисите, как се подготвя един подобен спектакъл. Споделям някои моменти, които заснехме с Виктор в третия ден на Sofia Fashion Week:

Събитието се случи в едни от най-горещите септемврийски дни, с много хора, ангажирани в организацията, модели, гримьори, фризьори, ревюта.

Styleinspiratrice_SofiaFashionWeek (6) Styleinspiratrice_SofiaFashionWeek (8)За мен беше особено предизвикателство, защото коляното ми беше все така зле и всяка крачка беше огромно усилие. За сметка на това, държах да имам максимално свеж и хубав вид, който да компенсира ограниченото придвижване*.

Styleinspiratrice_SofiaFashionWeek (2) Styleinspiratrice_SofiaFashionWeek (3)

Тук срещнах и един от най-страхотните гримьори, които познавам! Много му се зарадвах :)))

Styleinspiratrice_SofiaFashionWeek (5)

Жизненоважни: телефон, цикламено червило, мицеларна вода Sensibio H2O и чанта от най-новата колекция на Colours of my life.

Styleinspiratrice_SofiaFashionWeek (7)

Така, ето как аз тайно се освежавах и поддържах във форма. Живителната мицеларна вода на Bioderma е един от най-верните ми помощници за постигане на чиста и свежа кожа**.
Междувременно, ето какво се случваше в голямата зала, която няколко часа по-късно щеше да стане сцена на 22 модни дефилета:

Styleinspiratrice_SofiaFashionWeek (9)

Там срещнах чаровната млада актриса Милена Ерменкова, която живееше от три дни с емоцията на модната седмица. Не можех да не я попитам как успява да изглежда толкова свежа покрай натоварената програма, старта на новия театрален сезон*** и семейните ангажименти:

Styleinspiratrice_SofiaFashionWeek (10)

Милена: През месец май бях на снимките на един филм и там гримьорката използваше продуктите на Bioderma – там ги открих.

В момента, в който свърши снимачният процес, на следващия ден отидох и си купих нещата, които тя беше използвала върху мен.

Едно от най-любимите ми неща е хидратиращият серум, иначе съм пробвала различни мицеларни води, но с тази на Bioderma кожата ми се чувства най-добре, най-добре почиства, освежава.

Styleinspiratrice_SofiaFashionWeek (11)

Styleinspiratrice_SofiaFashionWeek (12)

Размяна на имейли и на още някои тайни за хубав вид. Споделих с Милена, че един от любимите ми продукти през лятото е сухото олио Photoderm Bronz SPF 50, защото освен, че ме пази от слънцето, помага да имам здравословен и равномерен тен.****

Styleinspiratrice_SofiaFashionWeek (13)

* По тази причина съм с равни сандали, защото ходенето на ток беше почти непосилно…

** Открих мицеларната вода на Bioderma преди 10 години, когато живеех във Франция.

***Можем да гледаме Милена през новия сезон в Народен театър „Иван Вазов“, Младежки театър, както и в проектите на театър „Реплика“.

**** И освен това, не знам точно как, но прави краката да изглеждат фантастично – по-стройни и тонизирани!

Снимки: Виктор Стойнов

41

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*