Fashion blog and lifestyle storyteller

Uncategorized YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

3 дни и едно пътуване

24/07/2014

3 дни и едно пътуване

This post is also available in: Английски Френски

3-дневният уикенд дойде и се отправихме към морето. Отдавна планирахме излизане от София, от сивите дъждовни дни, от всекидневието, от познатите гледки. След няколко часа път, през които спирахме за кафе, видяхме редуване на облаци, слънце, дъжд и накрая – трайна победа за слънцето, стигнахме до финалната точка: Елените. Място, което посетих за първи път. Не очаквах да видя такъв мащаб и пространства, построени и облагородени с размах и въображение: Royal Castle.

 

Royal castle-Style inspiratrice

I. Life is a beach …

 

Море, вода, плаж, пясък, басейн, синьо и зелено, които се редуват в превъзходен ритъм. Релакс и почивка, пространство, в което си сред хора, но имаш своята среда и неприкосновеност, придружена от отлични условия. Място за почивка, откъсване, безупречно поддържана зеленина, растения и оригинални детайли на всяка крачка и в интериора, и в екстериорните решения.

Не можех да се наситя на плажа, на спокойното море и обособена за гостите на хотела зона. Усещане за лято, в което безметежно заравяш пръсти в пясъка и забравяш всичко останало.
Естествено, изследователският ни дух не спря дотук. След първия плаж, тръгнахме на разходка из комплекса – през цялото време ни съпътстваше усещането за мащаба на пространството, за откритост и комфорт. Пред самия хотел има супер готини градини, пътеки, басейн с лазурносиня вода, разкошни шезлонги и места за почивка, събиране на тен, пиене на коктейли и наслаждаване на живота.

 

Style inspiratrice-sea-EleniteStyle inspiratrice-retro beachSI-landscapeStyle inspiratrice-Slavi-effectsViews_Royal CastleRoyal castle PoolStyle inspiratrice-la belle vieSlavi-pool

Бяхме примамени неудържимо и от спа зоната, за която четохме страхотни неща в интернет. Оказа се, че наистина е страхотна (и аз, и Слави го казваме като хора, които имат доста наблюдения по темата ;)). Отново  и тук пространството е огромно и използвано по изключително добър начин. Капацитетът за посетители е впечатляващ и успява да създаде усещане за уют и за неприкосновеност. Интериор, оборудване, зони за релакс, сауна, басейн, всичко, от което се нуждае човек, за да регенерира, е събрано накуп. Убедена съм, че ако времето не беше толкова примамливо хубаво и нямаше плаж, сигурно щяхме да изкараме 80% от престоя си в СПА центъра.

Пробвахме следните процедури:

Saint Barth slimness с вещества и полезни съставки от Карибите – толкова се отпуснах, че освен полезното дрениращо и тонизиращо въздействие, усетих и психическа почивка. (това може би е плод на моето въображение, но се почувствах добре.) Освен това, използваната козметика на Saint Barth миришеше божествено добре (преди процедурата ми предложиха 3 аромата, от които да избера, като аз се спрях на карибското цвете тиаре).

Saint Barth elasticity – маска за тяло с глина и мус от краставица. Слави каза, че е усетила разликата върху кожата си (гладка и еластична) след отмиването на глината и въздействието на веществата.

Лечебна вана с черноморска луга: това е процедура, която отдавна исках да пробвам не само заради хубавите референции, но и заради прозаичната причина, че имам проблеми с рамото и гърба. Изживяването е супер приятно, релаксиращо и най-вече здравословно.

 

 

Не мога да не споделя, че при вида на фитнеса и благодарение на Слави се изкуших да направя една обиколка и лека кардио тренировка. Казвам това с голямо вълнение, защото от години не съм изпитвала грам ентусиазъм да отида на фитнес (ок, знам, не давам никак добър пример, спорът е здраве и е добре да се практикува, но може би с това ще дам началото на такива хубави начинания, знае ли човек…).

 Royal castle cour interieure

 Style inspiratrice-Fitness-selfie

II. …и Bossa Nova

 

Привечер, докато вечеряхме, се носеше музика, изпълнена от роял и флейта; боса нова, джаз и популярни мелодии, които тотално променят преживяването, дават усещане за друг свят, докато пиеш розе, хапваш от разнообразните плодове, сирена и специалитетите на вечерта. (Между другото, много ми хареса зеленчуковата лазаня от петъчното меню. 😉 ) А когато слънцето залезе, донесоха ни одеала, за да се наметнем и да продължим да се наслаждаваме на вечерта.
Всъщност, асоциацията ми с Royal castle и усещането за този престой в комплекса май винаги ще се асоциира с ритъма на bossa nova.

 Royal castle patio

Details_Royal CastleStyle inspiratrice-Royal castle experienceStyle inspiratrice-beach2

 

ПП: Ако не планирате дълга ваканция, а просто 2-3 дена, отидете там още в петък през деня, както направихме ние, защото потапянето в обстановката и усещането за ваканция са много по-силни.

ППП: Отвъд звездите, рейтинга, оценките, критиките и похвалите винаги има  история, емоция, спомен.

Специални благодарности на Слави!

 

7

Written by:One comment
  1. sve tee

    OMG, that place looks amazing! Love your hairdo btw

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*