Fashion blog and lifestyle storyteller

Uncategorized YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

Представяме ви: Силвия Русчева и minty

26/11/2013

Представяме ви: Силвия Русчева и minty

This post is also available in: Английски Френски

Преди известно време се почувствах силно привлечена от нещо неочаквано, изненадващо, свежо, обемно, плетено и вдъхновяващо. Какво беше то?

Колекцията „Пашкул“ на Силвия Русчева, млада българска дизайнерка, създател на марката minty.

Още като видях колекцията си казах, че трябва да снимаме за блога, идея, която реализирахме съвсем наскоро и която ще можете да видите тук. Естествено, използвахме срещата със Силви, за да я попитаме какво са за нея вдъхновението и стилът. Попитахме и кой според нея е най-добрият моден съвет:

Вдъхновението за мен е онзи творчески и душевен подем, който ме връхлита и не ме оставя да спя, докато не излезе наяве под някаква форма. Улавям го къде ли не – в заобикалящите ме цветове и форми, в музиката и изкуството, архитектурата и интериорния дизайн, сред природата, дори и в междучовешките взаимоотношения…

SR-SI-Itw

Стилът е ДНК-то на личността. Уникалният почерк, подчинен на собствените ти сетива. Видим е не само в начина, по който изглеждаш, но и в онова, което случваш и създаваш. Хубавото е, че не е константна величина и може да се развива паралелно с житейското търсене и израстване.

 SI-SR-Itw

 

Най-добрият моден съвет от мен е: провокирайте и откривайте своята индивидуалност! Не следвайте модните течения сляпо и безрезервно, а смело експериментирайте с модата, но не забравяйте, че по-малкото е повече (less is more)!

 Sylvie

А ето и още интересни факти:

Дизайнерката Силвия Русчева от малка обича да твори с ръцете си. Влиза в модата отдавна, защото натам я тласка съдбата. Дълги години трупа опит с ръчно-плетен трикотаж, после се захваща със следване по “Мода” в Нов Български Университет. Резултатът от тази колаборация видяхме в дипломната й колекция “Пашкул” – обемни,  преекспонирани, ръчно плетени облекла в комбинация с ефирни рокли и проблясващи клинове. Спокойно противиречие между дебелата и топла вълна, и хладната, въздушна коприна, допълнена от плътна кожа. Създава minty – моден лейбъл за съвременна градска мода.

ПП: Продължавайте да четете блога, защото само тук ще можете да видите сесията, която направихме с елементи от колекция „Пашкул“. Съвсем скоро! 🙂

[:]

0

Written by:3 comments
  1. P.L.Travers

    Such a nice presentation of the designer! Would love to see more similar in here...

  2. BennyKulka4

    I noticed that it's hard to find your website in google, i found it on 24th spot, you should build some quality backlinks to rank it in google and increase traffic. I had the same problem with my website, your should search in google for - k2 seo services - it helped me a lot

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*