Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

За едно морско модно приключение и как да пазаруваме качествени дрехи

21/08/2018

За едно морско модно приключение и как да пазаруваме качествени дрехи

Качествени дрехи и модно морско приключение – звучи добре, нали? В средата на юли се отправих на едно различно пътуване, което се отличаваше от това, което бях правила до момента. Много от вас видяха всекидневните ми включвания от морето с идеи за стайлинг, съвети за избор на десени, кройки, материи и качествени дрехи.

Днес ще ви разкажа подробности за тази история, както и ще споделя личен опит от пазаруването на качествени дрехи.

Как започна всичко?

С покана за сътрудничество, която бе по-различна от обичайните до сега: трябваше да създавам видео съдържание – всеки ден, под формата на идеи и съвети за стайлинг по актуален моден тренд. Признавам, казвала съм го и друг път, че видео форматът ме притеснява. Реших, че може би е дошъл моментът да надмогна себе си и този страх и да пробвам да разказвам истории по различен начин.

И така, в рамките на 9 дни всяка сутрин стартирах с кратък моден видео разказ. Дните минаваха, а аз забелязвах, че ми става все по-забавно и интересно. Виждах и реакциите на хората около мен и това ме вдъхновяваше. В страницата на LC Waikiki можете да видите видеата, а в моите инстаграм stories – част от преживяванията през тези дни.

И понеже темата е мода, ето и втората точка от днешната публикация, а именно:

Как да разпознаваме и избираме качествени дрехи?

Преди да има море и видео съвети, проектът стартира в София с набор от облекла, които избрах – част от тях бяха за стайлинга на деня, а друга – за илюстриране на идеи и съвети на място, по време на цялото пътуване. Познавам марката от много години и имам много добри и качествени попадения от техните магазини. По време на престоя на морето много от вас ми споделиха, че харесват материите и моделите, но понякога се губят в разнообразието на магазина. Тук давам моите съвети за лесно пазаруване в LCW:

  1. Винаги стартирам от мъжката секция – независимо дали търся подарък или не. Харесвам разнообразието от цветове и десени, както и качеството на материите, които в голямата си част са естествени. Често се съблазнявам от някой класически изчистен пуловер с V-образно деколте (за себе си).
  2. Преминавам към дамския сектор, обикновено пазарувам в магазина в „Сердика“. Винаги тръгвам отляво надясно, като хвърлям едно око на спортните серии, дънките и обувките. След това се насочвам към централния сектор (срещу касите), защото там има голямо разнообразие от трикотажни блузи с къс и дълъг ръкав, както и фини пуловери и жилетки. В дъното на тази мислена линия обикновено са рокли и шлифери, които са в актуална тенденция.
  3. Когато пазарувам отправната ми точка е дадена цветова гама или десен. Това ми помага да се ориентирам много по-лесно към даден сектор или щанд. След това идва ред на кройките – обикновено харесвам леко овърсайз модели (или избирам 1-2 номера по-големи от моя обичаен) и разбира се – материите. Загледайте се в състава на етикетите – в голям процент ще видите памук или вискоза. И не на последно място – изработката. Най-важното е шевовете да са прецизни, да не стърчат конци и да не се получава изкривяване (най-видно при класическите тениски).

 

Състав, кройка, материя

Това са трите свещени думи, които резюмират всичко. На снимките нося изцяло дрехи на LC Waikiki. Белите дънки и тениската с леопардов принт са от актуалната колекция. Изработени са от 100% памук и не са мръднали след неколкократни изпирания. Големият ми фаворит обаче е жилетката – супер попадение от преди 3 години, която изглежда перфектно, без промяна в линията, нито в цветовете и то при положение, че я пера само в пералня.

А за финал съм ви подготвила кратко видео със смешни моменти зад кулисите на моето морско модно приключение:

Искате ли да правя по-често видео съдържание?

Снимки: Мартина Тодорова, Тихомира Крумова

34

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*