Fashion blog and lifestyle storyteller

Лайфстайл

Грижа за платинено руса коса с L’Oréal Série Expert

24/08/2017

Грижа за платинено руса коса с L’Oréal Série Expert

This post is also available in: Английски Френски

Днес ще ви разкажа малко повече за косата ми и за това как я поддържам. Боядисвам я от години, защото естественият ми цвят не е достатъчно светъл и рус. (От около месец вече съм платинена.) Освен дългогодишното третиране на косъма, мога да прибавя и това, че:

  • Опитвам да я поддържам по-дълга (и понякога умишлено пропускам подстригване на връхчетата)
  • Винаги се суша със сешоар, защото не понасям да се разхождам с мокра коса напред-назад, съхне бавно и не изглежда особено добре след това 😉
  • Е лято, а слънцето и морето ни съблазняват непрекъснато!

Styleinspiratrice_LOreal-SerieExpert_Inforcer (2)

Ето защо, грижата и поддръжката са супер важни. Преди 3 седмици,  благодарение на експертите на L’Oréal Professionnel разбрах, че основното, върху което трябва да фокусирам усилията си, са връхчетата на косата, които се оказаха доста отслабени и склонни към накъсване.

Има много лесен тест, с който човек може да определи това състояние на косата – хващате кичур (ок. 1 см) между палеца и показалеца и ги плъзгате по дължината му. Ако разликата между корените и краищата е чувствителна, значи трябва да се вземат мерки.

 

След диагностиката ми препоръчаха най-новото попълнение на Série expert – Inforcer.   Подсилваща грижа против накъсване, с концентрация на витамин В6 и биотин. Серията за вкъщи удължава ефекта на процедурата във фризьорския салон. * Това, което ме впечатли, извън прекия ефект върху косата ми, е че новите опаковки на серията са  с грижа за природата – по-леки, изработени частично от рециклирана пластмаса.

Styleinspiratrice_LOreal-SerieExpert_Inforcer (1)
Това, което забелязвам до момента е по-малко заплитане, по-лесно разресване и повече блясък. Освен това, усещам краищата си по-плътни и много харесвам аромата на продуктите. В домашни условия използвам шампоан, маска и подсилващ изглаждащ крем без отмиване.

Styleinspiratrice_LOreal-SerieExpert_Inforcer (3)

А вие имате ли подобни проблеми с косата и нейната поддръжка?

* Преди домашната грижа, във фризьорския салон вече можете да тествате последната иновация на L’Oréal Professionnel Powermix – това е свеж коктейл от активни съставки, съобразени с индивидуалното състояние на косата.

В партньорство с L’Oréal

Снимки: Мартина Тодорова

89

Written by:One comment
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*