18
юни
2017
81

Мини дължината – любимката на лятото

Полезни съвети за градска среда

Всъщност, като се замисля, мини е любимата ми дължина не само през лятото. Нося я целогодишно в най-различни комбинации, но не мога да отрека, че през летните дни, когато е супер топло, тази дължина е спасител за нас жените.

Styleinspiratrice-Serdika Center_Mini (4)

Добре е да имаме предвид, че когато сме в строго корпоративна или институционална среда мини дължината не е препоръчителна. (Въпреки че, всички сме свидетели на смелостта на първата дама на Франция, която не крие афинитета си към тази тенденция и показва, че всичко е въпрос на добра мярка и отново – подбор на цветовете и десените).

Всъщност, знаете ли, че във Франция минижупът се възприема не толкова като средство за съблазняване, колкото като символ на свобода. Първият известен модел на мини пола е дело на дизайнера Жан Пату. В началото на 20-те години на миналия век,  тенис шампионката Сюзан Ленглен се обръща към него, за да й скицира модел пола, с която да се състезава на Олимпийските игри!

Но, да се върнем на нашето лято в града! И така, ако се намираме в градска, но не толкова строга среда, минито може да бъде сред нашите най-добри приятели, ако си придържаме към няколко много лесни правила.  Вижте как да преценим колко късо е твърде късо, кои са най-добрите комбинации и как да изберем най-подходящите обувки в блога на Сердика център.

 Styleinspiratrice-Serdika Center_Mini (2)

Рокля и слънчеви очила: Tally Weijl
Сако: Andrews

Снимки: Мартина Тодорова

81

You may also like

Мечтаната дестинация: Мексико с Биляна Траянова
Разходка в Париж: моите 3 любими маршрута
Как възвърнах блясъка и свежестта на кожата си в няколко лесни стъпки

6 Responses

  1. Много хубава статия. Аз също харесвам тази дължина, въпреки че не е много подходяща за офиса, в който работя, но през почивните дни няма проблем. А и в крайна сметка е лято, горещо е. Жените сме привилегоравани да можем да избираме измежду всякакви дължини поли, рокли, панаталони :)

    1. Vanina

      Благодаря! :)
      Напълно съм съгласна – умело съчетана, мини дължината е чудесна и може да се носи във всякакви (почти) ситуации, стига човек да иска. Имаш ли някои готини покупки от това лято? :)

Leave a Reply


*