Fashion blog and lifestyle storyteller

Travel more worry less

Категорично не съм travel blogger, но ако напиша думата „пътуване“ в търсачката на блога, излизат 13 страници с резултати! Да си призная, очаквах не повече от 2-3 статии, а се оказва, че голяма част от съдържанието тук е свързано с тази вълшебна за мен дума. Докато разглеждах и (пре)откривах с любопитство написаното, констатирах, че съм покрила най-разнообразни аспекти от процеса и преживяването – от какво да носим на Paris Fashion Week, до дали ставаме по-красиви, когато пътуваме. (Подразбира се, че този въпрос е риторичен и отговорът е недвусмислено ДА.)

2 са най-важните неща за пътуването, които искам да споделя днес:

  • За да е леко, придържайте се към една цветова схема от 2-3 цвята и дрехи, които си отиват взаимно и лесно се въртят в комбинации. Ако трябва да има един основен акцент и най-важна дреха, то нека е връхната такава: палто, шлифер, овърсайз блейзър… Принципът е, че тя завършва и създава цялостният аутфит, а ако е не е палто – може да служи и като рокля. Моята практика от толкова години показва, че животът драстично се улеснява, когато се вземе този момент предвид!

Пътуването е процес, който си заслужава всеки един етап и носи наслада от самата идея и планирането, до фактическото случване и спомените след това. Наскоро четох, че пътуването е като своеобразен проект в развитие, минаващ през различни етапи, вземане на решения и стратегически избори. Но освен всичко това, да си стегнеш куфара е надежда, „диалог с бъдещето“, очаквания и мечти. Ако перифразирам Никола Бувие

най-доброто, което може да ни се случи, докато сме на път, е да се загубим. Когато се отклониш, плановете отстъпват пред изненадите и едва тогава започва истинското пътешествие.

Жаждата за пътешествия е неутолима, ако веднъж се зароди в сърцето, няма как да се наситиш. Това е вълнението, което ме държи будна вечер, мотивирана в безконечните седмици на нищо-не-случващо се всекидневие, това е надеждата за нещо ново и различно и усещането за една споделена любов. Неслучайно хаштагът travel more worry less е толкова следван в ИГ.

Всъщност, има и още една 3-та точка (бонус), която от стилистична гледна точка е също толкова важна, колкото изборът на връхна дреха: куфарът (куфарите, с които се отправяме на път. Символ на престиж, качество, надеждност (знаете за smart tracer технологиите) иновация и чисто и просто кеф – това се събира също в един хубав луксозен куфар. От няколко години, за мен той е TUMIcrème de la crème of luggage, както го наричат ценителите, и съм щастлива, че ни предстоят още много преживявания заедно!

Снимки: CVS

Special thanks to @iveljan!

13

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*