Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Planet Schwarz: ново място в града

10/08/2023

Planet Schwarz: ново място в града

Добре дошли в Planet Schwarz! Пространството на Schwarz IT e едно от местата, които ме впечатлиха силно тази година и бях много щастлива, когато стана ясно, че ще мога да заснема някои от Black summer* историите си именно тук.

Технологията е най-смислена, когато е обърната към хората – Михаил Петров, СЕО Schwarz IT България

За първи път усетих атмосферата и видях възможностите на тази нова локация през пролетта – когато компанията посрещна едно от специалните събития на Сдружение „Дамски форум“ – Women on boards. Малко по-късно имах възмогността да се потопя в тази атмосфера и да науча повече за философията на тези технологични персонажи, обединени в едно място, наречено Planet Schwarz. Бях впечатлена от факта, че сме на една вълна, когато Михаил Петров, СЕО на Schwarz IT обясняваше за символиката на черното и за кодовете, които то артикулира: мощ, сила, лукс.

Впечатляващи са сроковете, за които, с обединените усилия на всички страни – от топ мениджмънт, до служители, мястото отваря врати и посреща персонал, гости и съмишленици.

Помещения с различна големина и приложение, гъвкавост на пространството, заседателни зали, дигитална рецепция, амфитеатър. Всичко е съобразено с ритъма на корпоративния живот, нуждите на служителите и решенията за тях. Ергономия на работните места до най-точна прецизност и в духа на най-добрите практики за оптимален комфорт на трудовия процес. Кътове за отдих и освежаване, допълнени от впечатляващи гледки. Най-качественото кафе. Дизайнерски решения, които се открояват като стилни акценти. Докато опознавах пространството, си представих различни ситуации в него и какво бих носила за тях – специално събитие в амфитеатъра, бизнес среща и пауза за тенис на маса, afterwork събиране на панорамната тераса на последния етаж…

Като човек, който винаги е бил силно корпоративен и обичащ динамиката на офисните пространства, изпълнени с хора, често си мисля каква ще бъде пост-пандемичната концепция за физическите работни места. Наясно съм, че животът и работата няма да се върнат към стария модел, но вярвам, че умните офис пространства, в които екипите се радват на живия контакт помежду си, в удобна и приятелска среда, ще оцелеят и ще се утвърдят като печеливша стратегия.

Високи технологии и кътчета природа. Неслучайно, вечнозеленият Фикус Бенджамин – символ на просперитет, е талисман на Schwarz IT и е органично вплетен в офисните пространства.

Моята разходка из Planet Schwarz е към своя край. Леонардо да Винчи е казал:

Детайлите правят съвършенството, а съвършенството не е детайл!

Философия, която се усеща във всеки момент в пространството на Schwarz IT.

Schwarz IT - всеки детайл е на място и има значение

Полезна информация за всички колеги от бранша: пространствата на Planet Schwarz могат да бъдат споделяни или предоставяни по договорка на партньори и съмишленици на компанията.

Авторски материал, базиран на лични наблюдения и автентичен опит. Създаден в партньорство с Schwarz IT Bulgaria.

Снимки: Мариан Велев

*Schwarz [de] означава черен. Black Summer e проектът, в който силата, красотата и многообразието на черния цвят са изнесени на преден план чрез поредица от дигитални истории.

25

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*