Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл Лукс

Черен хайвер по рецептата на Джеймс Бонд

01/05/2022

Черен хайвер по рецептата на Джеймс Бонд

Черен хайвер и Агент 007 е комбинация, която прилепва като ръкавица към образа на героя на Иън Флеминг  – синоним на изискан стил и класа. Много се радвам, че моментът да разкажа тази история тук настъпи, защото тя живееше в главата ми, вдъхновена от статия, която прочетох преди време.


Джеймс Бонд и неговата рецепта за черен хайвер

Истинските познавачи знаят, че за да се усети напълно вкусът на черния хайвер, той трябва да се консумира с висококачествена водка, а не с шампанско – с което масово се асоциира. Джеймс Бонд също е наясно. Във филма Never Say Never Again* 007 е порицан от шефа си, че води нездравословен начин на живот, изпълнен с твърде много червено месо, бял хляб и водка мартини. Агентът – в ролята – великият Шон Конъри, предлага да махне белия хляб от менюто си, но това е недостатъчно и шефът му го изпраща в модерното холистично здравно заведение Shrublands. Там, Бонд трябва да пречисти духа и тялото си с медитация, чай от магданоз и др.
Е, 007 остава верен на природата си и бива привлечен от своята красива руса рехабилитаторка – г-ца Фейринг. Има една култова сцена във филма, в която тя му носи вечерята от леща, салата от глухарче и козе сирене. Бонд отхвърля предложеното му меню и отворя куфара си. В него ясно се виждат специалните му запаси: бутилка водка Absolut, хайвер от белуга, пъдпъдъчи яйца и гъши дроб. Както се сещате, госпожица Фейринг е прелъстена – вероятно не само от диетата на Бонд.

Как да консумираме черен хайвер, à la Джеймс Бонд?

Черен хайвер от белуга

Агент 007 цени хайвера от белуга (най-скъпият и деликатесен вид), който яде с препечен хляб и чиста водка Absolut.

Рецепта:

  • Препечете 4 филийки квадратен ръжен хляб, като нарязвате всяка от тях по диагонал, за да получите 4 триъгълника.
  • Намажете фино с масло и добавяте лъжица черен хайвер.
  • Консумирайте незабавно, в акомпанимент на водка – аз избрах Absolut Elyx  –  луксозна, висококачествена  и ексклузивна, точно в духа на историята. Потвърждавам от първо лице, че съчетанието е великолепно!Важно: за да не се измени вкусът на хайвера, не трябва да се използват сребърни лъжици. Експертите препоръчват костни или златни. Voilà!

Бихте ли пробвали?

Снимки: Мариан Велев
Авторски материал, базиран на автентичен, личен опит, в партньорство с Absolut.

*Препоръчвам горещо да изгледате този филм, защото е забавен и приятно-носталгичен урок по стил и умение да се живее елегантно, а Шон Конъри за мен е едно от най-добрите Бонд превъплъщения.

38

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*