Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Lifestyle Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

10 неща, които ме правят щастлива

06/02/2019

10 неща, които ме правят щастлива


10 неща, които ме правят щастлива е поредната публикация във формат списък. За разлика от

10 причини да не празнуваме Нова година и 14 причини да не празнуваме Свети Валентин тук причини няма. Защото съм се убедила, че понякога можем да се чувстваме просто щастливи, без да правим нещо конкретно или особено специално. Текстът е напълно спонтанен и се роди в съзнанието ми една вечер, докато се прибирах от хубаво събитие с колеги от PR бранша.

Както често се случва, това са съвсем обикновени наглед ситуции, моменти, отрязъци време и ефемерни емоции. Без да бъдат wow, те създават приятно и хубаво чувство на пълнота, удовлетворение, радост и щастие. Не са подредени по градация, а по начина, по който се сещах за тях.

 1. Опера – трудно ми е да опиша с думи чувството, което ме обзема, когато чуя оперно произведение.  Наскоро попаднах на статия във „Вог“ за 15-те най-красиви опери в света и се размечтах за петнайсет пътешествия!
 2. Балет – една голяма любов, която открих за себе си през пролетта на 2015 и преоткривам всяка седмица (по два пъти!).
 3. Самолет в небето – винаги ме кара да мечтая за следващото пътешествие
 4. Разтопен сняг и усещане за пролет
 5. Дългите дни на годината – когато се разхождаш в 9.30 вечерта, а навън все още е светло. Любимо време, което ме зарежда с много енергия.
 6. Срещи с хора: талантливи дизайнери, творци, хора на изкуството, колеги, приятели, случайни непознати, с които си се почувствал част от дадена общност  – всичко, което може да бъде причислено към т.нар. качествено време.
 7. Изобразително изкуство – мисля, че съм ви споделяла и преди за тази важна част от моя живот. В тийнейджърските си посещавах школа по пластична живопис и обмислях професионално развитие в тази сфера. Впоследствие животът ми пое в друга насока, но любовта към изкуството остана все така силна.
 8. Париж
 9. Кучетата
 10. Творческият процес – както е казал Ромен Ролан:

    Всички радости на живота са в творчеството.

А вас какво ви прави щастливи?

Снимки: Мартина Тодорова

62

Written by:2 comments
 1. Повечето причини са свързани с творчеството :) Хубаво е всеки да си направи подобен списък!

  • Благодаря много за този коментар! Много се радвам - факт е, че са свързани с творчеството, да. Интересно ми е какъв би бил твоят списък, Иве! :)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*