Fashion blog and lifestyle storyteller

YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Най-добрата професионална грижа за кожата през новия сезон: терапия Esthederm

03/10/2017

Най-добрата професионална грижа за кожата през новия сезон: терапия Esthederm

This post is also available in: Английски Френски

В последните години се научих да гледам на връщането в града след лятната ваканция като на едно ново начало. Нов сезон, нова динамика, нови промени, и за да ги изживеем максимално добре е хубаво да се адаптираме подобаващо. Една от тайните ми за успех в това начинание е грижата за кожата, която ще споделя и с вас:


Забелязали ли сте, как тя става чувствителна при смяната на сезоните? При мен това е осезаемо и за да осигуря по-плавен и здравословен преход, реших към грижата у дома да прибавя и специализираната грижа в салона.

Както знаете, от няколко месеца се грижа за кожата си със селективната френска козметика Esthederm. Вярвам, че френската школа в естетичната дерматология е най-добрата и наистина харесвам техния подход в подкрепа на естествената красота, на направляването на възрастта (age management) и на процесите в кожата по един разумен, балансиран и щадящ начин.

Styleinspiratrice_Esthederm_Treatment (1)

В един есенен следобед си отделих около час и половина и посетих медико-естетичен център Медеста – място в сърцето на София, което предлага професионалните терапии на Esthederm. Станислава Събева или Стаси, както я наричат многото нейни клиенти и приятели, ме спечели веднага с финото си излъчване, професионализъм и познания.

Самата процедура е момент на релаксация, на изключване от всекидневието в няколко стъпки:

Първа стъпка: Почистване

Отправната точка е емблематичният за Esthederm ритуал Osmoclean  който продължава 20 минути.

Styleinspiratrice_Esthederm_Treatment (2)

Очите и устните се почистват с двуфазен дегримьор, а цялото лице, шията и деколтето – с почистващо мляко. Следва крем за дълбоко почистване на пори, който като с вакуум почиства порите. Нежен, нанася се с кръгообразни движения за втриване в кожата и променя цвета си – от кремообразен, става плътно бял. Този крем съществува и като домашна грижа, като в зависимост от типа кожа се използва от 1 до 3 пъти седмично.

Styleinspiratrice_Esthederm_Treatment (3) Styleinspiratrice_Esthederm_Treatment (4)

Следва озаряващата маска. Тя се нанася като крем, изчаква се да изсъхне и като много фини трошички се отстранява от кожата. Маската е толкова фина, че се поставя и на долния клепач, защото там също има мъртви клетки, които трябва да излющим. Отстранява се много лесно и няма усещане за опъване или дискомфорт.

След маската може да се нанесе и гел-пилинг. Той не е задължителен, но се прилага при кожа, която е по-възрастна и при която има начало на фото стареене, малки бръчици, пигментация. Съдържа малко количество киселина и има леко щипещ ефект. Ако се прилага гел, стъпката се нарича Osmopeel и процедурата се удължава с 5 минути. Гелът се използва за допълнително освежаване на кожата. Прави се лек масаж, който намалява усещането за пощипване на кожата. Измива се с хладка вода.

Styleinspiratrice_Esthederm_Treatment (5)

Любим мой момент е нанасянето на клетъчната вода, защото е супер освежаващa. След напръскването на водата се прави релаксиращ точков масаж в осем точки.

Styleinspiratrice_Esthederm_Treatment (6)

Втора стъпка: Анализ и терапия

На вече почистената кожа се прави анализ на лицето и се избира най-подходящата терапия за конкретното състояние на кожата. В края на лятото на мен ми препоръчаха Intensivе Hyaluron – терапия за хидратация.

Първо се нанася хиалуронова маска и се изчаква няколко минути.

Styleinspiratrice_Esthederm_Treatment (8)

Маската е последвана от интензивен хиалуронов серум. Той съдържа трите молекули хиалуронова киселина – средно молекулярно тегло, високо молекулярно тегло и капсулирана хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина със средно молекулярно тегло навлиза надълбоко в кожата, високомолекулярната – на ниво епидермис, а капсулираната – на повърхността на кожата, за да спомогне за запазване на влагата.

Styleinspiratrice_Esthederm_Treatment (9)

След серума следва крем Intensive Hyaluron, който е с по-богата текстура.

Styleinspiratrice_Esthederm_Treatment (10)

За финал, още един продукт, който силно ме впечатли и е част от патентованите формули на Esthederm: спреят City Protect. Всяка процедура завършва с него, като той осигурява глобална клетъчна защита от агресивните фактори на градската среда: слънце, вятър, замърсяване.

Styleinspiratrice_Esthederm_Treatment (11) Styleinspiratrice_Esthederm_Treatment (12)

След процедурата имах усещане за свежест и лекота, за моментно озаряване на кожата. Това, което ми направи впечатление е, че процедурата, на която се подложих, е много подредена, всеки жест има своята последователност, всяко движение има смисъл и ефект.

И в заключение ще обобщя:

  • Винаги трябва да обръщаме внимание и на трите зони: лице, шия, деколте
  • За оптимален резултат е добре да се комбинира грижата у дома с професионалната грижа
  • Хубавата кожа никога не излиза от мода

Снимки: Мартина Тодорова

В партньорство с Eshtederm

52

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*