Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg Лайфстайл

Когато стилът на живот и модата се насочат към небето

22/10/2017

Когато стилът на живот и модата се насочат към небето

This post is also available in: Английски Френски

Днес ще ви разкажа история за самолети, пътуване, лайфстайл и мода, погледнати от един по-различен ъгъл. Споделяла съм ви различни модни и бюти съвети за полет или пътешествие. Сега ще разгледаме какво се случва със стила на екипажа

и ще ви разкажа за един нов подход към облеклото горе в небето.

Заглеждали ли сте се в униформите на кабинния екипаж? Случвало ли ви се е нещо в тях да ви впечатли и заинтригува?
За толкова години пътешествия съм видяла немалко авиокомпании и винаги съм гледала с интерес облеклото на служителите на борда. В повечето случаи то е стандартно, съобразено с работната среда и доста консервативно. Често съм се питала, защо се е така, при положение, че зад някои униформи стоят имената на дизайнери като Оскар де ла Рента, Кристиан Лакроа, Кристиан Диор и др.
Съвсем наскоро се появи свеж полъх в подхода към стила в небето и към преживяването, наречено пътуване. Става дума за авиопревозвача Joon от Air France. Компания, която свързва своята идентичност с милениълите – хората, които знаят как да се насладят на всеки един момент и търсят качествени преживявания, които да споделят с околните.

Всъщност, Joon e яркосин цвят и по-точно: pantonе 2736С. Според посланията на цветовете, това синьо символизира динамика, небе, космос и пътуване.

Името напомня и за лято, защото се изговаря по начин, близък до изговора на месец юни (на френски и на английски).

Униформите на служителите на борда са вдъхновени от новите кодове в модата – изчистени и същевременно – елегантни. Облеклата са вдъхновени от профила на клиентите и са създадени от класически и модерни материи. Стюардите и стюардесите носят слим панталони, бели кецове от Le Coq Sportif, равни обувки тип „балерина“, поло тениски, стилизирани моряшки райета. В духа на времето, марката подхожда и с грижа към природата, защото част от използваните за облеклата материи са от рециклирани пластмасови бутилки.

Как ви се струват тези униформи?

Покрай професията и опита си в годините, мисля, че умението да отидеш отвъд характеристиките на дадения продукт или услуга, да предложиш преживяване и начин на живот е нещото, което отличава големите марки.

Снимки: Мартина Тодорова, илюстрации: Joon

 

 

 

44

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*