Fashion blog and lifestyle storyteller

YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл Лукс

Разходка в Париж: моите 3 любими маршрута

30/07/2017

Разходка в Париж: моите 3 любими маршрута

This post is also available in: Английски Френски

Днес ви каня на разходка в Париж – ще ви споделя 3 любими маршрута, които си направих през годините и които ми помагат да се наслаждавам на френската столица:

Styleinspiratrice_Ppromenade_Paris (1)

Le Louvre – Le Pont des Arts – rue Bonaparte – Saint Germain Des Prés – Rue de Rennes – La Tour Montparnasse

Това е може би най-живописният и  най-парижки маршрут, разходка из вековете.
Лувърът за мен е най-величествената гледка, които съм виждала и на която не мога да се наситя.  Минавам по Моста на изкуствата, защото имам някакъв сантимент към него още от ранните ми младежки години. (поради спецификата му не е препоръчително да се преминава по него с остри тънки токчета).
Styleinspiratrice_Ppromenade_Paris (4) Styleinspiratrice_Ppromenade_Paris (9)

Той ме води към една от любимите ми парижки улици на Левия бряг – улица Бонапарт, тясна, малка и изпълнена с красиви витрини на галерии, млади дизайнери, бистра и … Париж. Вървейки по нея стигам булевард Сен Жермен – отляво се намира едноименната църква, отдясно е култовото Café de Flore и Les Deux Magots.  Сърцето на 6-и район. Тук възможностите за разходка са безбройни и когато имам повече време мога да изкарам цял ден в шляене наоколо и откриване на скрити съкровища. Когато бързам, маршрутът е ясен: тръгвам по Rue de Rennes – улицата на обувките! Вървя по нея, привлечена от ясна цел: кулата Монпарнас и 14-и район.

Styleinspiratrice_Paris_Itineraire1

tel de Ville – rue de Rivoli – rue des Pyramides – Rue Saint Honoré – Rue Royale  – Place de la  Concorde

От кметството на  IV-и район се отправям към улица Риволи. Това е един от най-оживените маршрути, в който се разхождам между микс от забързани парижани и посетители на града. По протежението на Риволи пейзажите се сменят много бързо – магазини – емблематични фасади – паметници. Почти инстинктивно, винаги свивам вдясно по улицата на Пирамидите и поемам по Сент-Оноре. За мен това е сред най-ярките места на Десния бряг, улицата на бутиците, на големите марки и на масовите брандове, на Colette, на тълпите туристи и черните лимузини със затъмнени стъкла. Улицата, на която непрекъснато се изкушаваш да свиеш в някоя пряка, защото и там те очакват приказни изненади: Площад Вандом, Мадлената, улица Камбон. Това е разходката, на която винаги си купувам макарони от Pierre Hermé или шоколад от Pierre Marcolini. Това е маршрутът и на митичната Vogue Fashion Night Out, която се провежда веднъж годишно. Завършвам пред величествения монумент на Обелиска и La Grande Roue.

Styleinspiratrice_Paris_Itineraire2

Avenue Montaigne – Pont d’Alma – avenue Rapp – Rue Saint Dominique – Invalides

Това е най-бляскавият маршрут, който взема по малко и от двата бряга на Сена. Стартира от Авеню Монтен, известно с бутиците на най-големите модни къщи, синоним на блясъка и лукса, на един от хотелите с най-красивите фасади – Plaza Athénée.  Продължавам по моста, за да пресека Сена, наслаждавайки се на Айфеловата кула. Минавам покрай Българското посолство, а след това навлизам в 7-и район. Район, в който с всяка крачка се усеща спокойната красота на Париж, на едни отминали времена, на пищния блясък на последния дом на Наполеон – Инвалидите, както и на музея Роден.  Районът и на един от най-стилните петзведни хотели, в които съм отсядала –  Le Cinq Codet.

Styleinspiratrice_Paris_Itineraire3

Споделете статията, ако ви е харесала! <3

Styleinspiratrice_Ppromenade_Paris (3)
В партньорство с Air France

Снимки: Мартина Тодорова

66

Written by:13 comments
 1. I love too strolling around Paris, it's my favourite city! Saint Germain des Pres is a very beautiful area to walk! XOXO Cami www.paillettesandchampagne.com

  • Vanina

   Absolutely, dear Cami! I suggest next time to plan something together in Saint Germain, do you agree? ;)

 2. Loved this post! What a great idea. This is so perfect for anyone visiting Paris!

  • Vanina

   Thank you, dear Molly! I will try to make series of these types of posts! <3

 3. Hi there my dear, Wow I love those photos a lot. You look so gorgeous;). Hugs from Germany Isa www.label-love.eu

  • Vanina

   Hi my dear Isa! Thank you so much! Love your blog! xx from Sofia <3

 4. […] Това е моята кратка лятна разходка в цветове и аромати. Парижките улици ме вдъхновиха, за да споделя с вас тези мигове. Ако искате да се потопите в магията на Париж, хвърлете един поглед в блога на Цвети, която беше с мен по време на това пътуване. Тук можете да си припомните и три любими парижки маршрута. […]

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*