Fashion blog and lifestyle storyteller

YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Всеки момент от пътуването е най-добрият момент

21/06/2017

Всеки момент от пътуването е най-добрият момент

This post is also available in: Английски Френски

Практически съвети как да ни е леко и спокойно, когато заминаваме за дълъг уикенд

Случвало ли ви се е да гледате с тих ужас малкия куфар за ръчен багаж и да се чудите как ще си вземете онази любима рокля, пет чифта обувки (защото всичко се случва), 7 тениски, три вида дънки, бельо, шапки, аксесоари, книги, техника…

Styleinspiratrice_Serdika_WE_packing tips (2)

Години наред при мен ситуацията беше точно такава до момента, в който ужасът ми от носене на (тежък) багаж надделя и реших, че трябва да си измисля система, която да ми позволява да пътувам леко, без да се лишавам от възможността да сменям стайлинга си и да се адаптирам към различни планирани и непланирани ситуации.

Styleinspiratrice_Serdika_WE_packing tips (3)

Лятото е по-благодатно като период за леко пътуване, защото времето е топло, дрехите са леки и ефирни. Ако се придържаме към някои прости правила, пътуването се превръща в истински приятно преживяване.

На практика, винаги преди пътуването се осведомявам за метеорологичната обстановка и за различните активности, които ще бъдат част от него. След това си правя списък на абсолютно необходимите неща, които трябва да взема задължително: лични документи, билети, резервации, банкови карти, пари, застраховка. В повечето случаи тези елементи са постоянна величина, както са и тоалетните принадлежности (при тях варира основно слънцезащитният фактор, както и това дали пътувам само с ръчен багаж или имам по-голям куфар, в който мога да взема повече продукти).

Styleinspiratrice_Serdika_WE_packing tips (4)

Приятната част е свързана с избора на дрехи и аксесоари. Откакто започнах да прилагам системата с цветовете, животът ми се улесни драстично. Вижте какъв е той в блога на Сердика център.

Styleinspiratrice_Serdika_WE_packing tips (6)

За избора ми на бански този сезон можете да си припомните тук, а какво нося в дамската си чанта – тук.

В куфара си сложих:

Рокля с тропически десен и черна рокля на бели точки – Daphne
Моряшка тениска и бял топ –  LC Waikiki
Тениска с тукан – Tally Weijl

Двулицев шал – Andrews lady
Куфар, дънкови шорти и сандали – Twin set

Нося:

Кремава блуза – Andrews lady
Бели дънки – Forever 21
Спортни обувки – LC Waikiki
Снимки: Мартина Тодорова

58

Written by:4 comments
 1. И моята стратегия за събиране на багаж се доближава до твоята. Но в допълнение правя следния трик: броя колко дни ще пътувам и си намислям за всеки ден по един тоалет/комбинация, която ще взема. И тъй като дрехите могат да с екомбинират по различни начини, всъщност разполагаш с много повече възможности :)

  • Vanina

   Напълно съм съгласна с теб! Това с броя дни също е добра стратегия (стига да не са супер много, защото тогава става сложно ;) ). Спасението е наистина да има възможност за комбиниране на различните дрехи и така свободата за действие е голяма. Къде е следващото ти пътуване? :)

   • Планирам пътуване до Валенсия, някъде през есента, когато климатът там е по-приятен и няма да се "разтопя" от горещините :)

    • Vanina

     Това е супер идея - тук вече ще е есен и всички ще се чувстваме леко тъжно, а ти ще удължиш лятото с едно прекрасно пътуване! :*

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*