Fashion blog and lifestyle storyteller

Лайфстайл

Колко често казваме „Благодаря“?

19/02/2017

Колко често казваме „Благодаря“?

This post is also available in: Английски Френски

Между непрекъснато и почти никога разликата не е толкова голяма. Дали ще кажеш машинално „благодаря“ на човека, от когото си купуваш сутрешното кафе или ще отделиш време, за да благодариш искрено на приятел, на близък или на вселената – това е друга тема.

На мен самата често ми се е струвало някак пресилено да отправя благодарности към Вселената или друга абстрактна форма, но от известно време насам усещам вътрешно, че има за какво да се благодари, за какво да се радваме и да гледаме по-леко на всекидневните ситуации, пред които се изправяме.

Processed with VSCO with a6 preset

Днес искам да:

– Благодаря на всички вас, читателите, за това, че сте с мен в това приключение. За това, че ме подкрепяте, насърчавате, критикувате, предизвиквате и вдъхновявате.

– Благодаря на дизайнерите, които ми припомнят каква голяма сила е въображението, комбинирано с талант и куражът да последваш мечтите си.

– Благодаря на близките и приятелите си, които повярваха в моята идея, още когато беше съвсем малка и несигурна и ме подкрепяха в моментите на слабост и колебание.

– Благодаря на марките, с които се харесахме и направихме страхотни неща заедно и с които градим взаимоотношения на устойчиво партньорство.

Processed with VSCO with a6 preset

– Благодаря на всички онези, които ми казаха „не“, защото с времето многократно осъзнавам, че когато нещо не се случи, почти винаги е за добро и е защото предстои нещо много по-хубаво. Искрено вярвам  в това. Отделно, от време на време е хубаво да получаваме по малко негативизъм, леко като шут отзад, за да се замислим, да се амбицираме, да станем по-добри.

– Благодаря за уроците на живота, които особено в последно време ми показаха, че никой и нищо не е даденост и трябва да се грижим за отношенията с хората, на които наистина държим.

– Благодаря и за срещите, които се случват по правилния начин в точното време, макар и понякога да не изглежда така…

А вие за какво благодарите?

Processed with VSCO with a5 preset

Специално искам да благодаря и на 100 грама сладки, които ме поздравиха за 10К във фейсбук с тази приказна торта. Всъщност, те сбъднаха една моя мечта, защото от години тайно исках да имам точно такава! 🙂

Снимки: Мартина Тодорова

89

Written by:2 comments
  1. Such a very nice post Vanina! It's important to say thank you to who contribute to a goal, but it's also important to say congrats for your 10k!! XOXO Cami www.paillettesandchampagne.com

    • Vanina

      Thank you so much, my dear Cami! How are you? Shall I see you next week? <3 Bisous bisous!

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*