Fashion blog and lifestyle storyteller

Мода

За чизмите и няколко стайлинг идеи

20/11/2016

За чизмите и няколко стайлинг идеи

This post is also available in: Английски Френски

Не разбирам как една жена може да напусне къщата без да се пооправи поне малко – дори само от любезност. Защото никога не се знае, може би това е денят, в който тя ще срещне съдбата си. И е най- добре, да бъде колкото се може по-хубава за нея.” – Коко Шанел

Наистина, никога не се знае.

Ето защо и аз гледам винаги да се пооправя – дори когато ходя на пазар в квартала (когато добавим и хубави ботуши, работата вече е сигурна). Днес ще ви разкажа за най-шикозните обувки на сезона: чизмите. Някои казват, че тези обувки са предизвикателство да бъдат носени, но аз съм убедена, че усилието си струва, защото комбинирани с правилните елементи, те стоят зашеметяващо на абсолютно всеки, независимо от типа  фигура. Звучи супер, нали?

styleinspiratrice_hogl_over-the-knees-7

Всичко е въпрос на личен избор и усещане, но винаги съм имала предпочитание към версията на равна подметка или с малък, масивен ток. Ако изберем такъв модел можем да ги носим навсякъде – дори и в офиса, и те се превръщат в нашия най-добър приятел от сутринта до вечерта.

На практика, чизмите седят и с дънки, и с рокли, и с поли и се превръщат в идеалното решение, чрез което изглеждаме стилни и елегантни в студеното време (и освен това – топлят)!

styleinspiratrice_hogl_over-the-knees-5

Ето и някои полезни съвети:

  • Заложете на черното (като мен): черните чизми отиват на абсолютно всеки един от тоалетите в гардероба. Според мен, моделите от велур са супер решение, защото подчертават по-добре силуета – както прекрасния модел на Högl, който нося. (Тук можете да видите и още варианти по темата)

styleinspiratrice_hogl_over-the-knees-4

  • Изглеждайте елегантно-небрежни: ако ги съчетаете с обемен пуловер (или пуловер-рокля) и оставите малко пространство между ботуша и подгъва на дрехата, ефектът е гарантиран. При по-топли дни (или специални модни поводи) можете да ги носите и на бос крак в подобна конфигурация.
  • Изглеждайте неформални или бляскави: това внушение можете да постигнете чрез избор на дължина на ботуша – по-късите варианти са по-всекидневни и неангажиращи, по-дългите, стигащи по-високо на бедрото незабавно придават бляскава визия.

styleinspiratrice_hogl_over-the-knees-2

  • Носете ги на работа: придържайте се към правилото полата или роклята да покриват горната част на ботуша. Когато ги съчетаете с по-класическа горна дреха, чизмите ще си свършат работата – помнете, че такива хубави обувки никога не остават незабелязани.

И не на последно място –

не забравяйте, че студеното време е чудесна възможност да покажем стила си и да намерим ново вдъхновение.

styleinspiratrice_hogl_over-the-knees-3

А вие, прекрасни мои, носите ли чизми?

Нося: велурени чизми Högl, копринен тренч и рокля Славина Петрова

Снимки: Мартина Тодорова

88

Written by:3 comments
    • Vanina

      Thank you, Cami! Glad you like them - the boots and the tips ;) <3

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*