Fashion blog and lifestyle storyteller

Мода

От София с любов и … PL!K

24/07/2016

От София с любов и … PL!K

This post is also available in: Английски Френски

В търсене на хубавата история за дизайн днес ви срещаме с младата и харизматична Владислава Вълкова – създател и дизайнер на марката PL!K.

Вижте какво ни разказа тя:

Styleinspiratrice_PLIK_bags (2)

Разкажи ми как започна всичко – от къде се зароди идеята за чантите?
Случи се, когато му дойде времето, когато бях готова и както всички важни неща в живота ми, без много напън и излишна претенция се впуснах в това приключение и голяма моя страст. Бях приключила с даден етап от живота си- музиката и имах нужда от друг вид изразяване. Втурнах се емоционално, казах си , че не го правя на всяка цена и просто ще се забавлявам. Създавам чантите PLIК и някак си си намерих моето място. Следвам пътя си, вдъхновявам се от всичко около мен и се развивам вървейки. Винаги съм имала търсения и интерес към интериорен дизайн, форми, красиви предмети и пространства, в домът ми има хиляди папки с идеи, скици на чанти и бижута, къщи, стари порти, лица. Номад съм по душа и обичам нови места, нови култури, обичам да поглъщам моменти, гледки, миризми и преживявания. Така се захранвам.

Някак си важните неща, винаги ми се случват така, просто ме намират.

Styleinspiratrice_PLIK_bags (22)

Защо PL!K?
Игра на думи. Всички концептуални модели на PLIK , са всъщност истински пликове, PAPER PLIK е кожена чанта във формата на хартиен плик, който е един от най-търсените и продавани модели с изчистените си линии и дизайн, който стои елегантно и в същото време има възможността да побира компютър, документи и всички дамски неща. LUNCH PLIK  например  е  кожен клъч, който се сгъва или навива под формата за плик за обяд, PLASTIC PLIK е кожена чанта  с формата на найлонов плик, която има вътрешно портмоне и гривна за ръка. Моделите са разпознаваеми и различни, има и доста нови модели и форми, които се наложиха като абсолютно задължителни за бранда и хората ги търсят и познават, като HAND PLIK, MAX PLIK, 2FACE PLIK, но това беше концепцията и базата, на която стъпих.

IMG_2343 Styleinspiratrice_PLIK_bags (9) Styleinspiratrice_PLIK_bags (11) Styleinspiratrice_PLIK_bags (12) Styleinspiratrice_PLIK_bags (13)

Как избираш кожите?

Отново лично 🙂

Един от отличителните белези на бранда е, че PLIK  не са серийни. Кожите не се повтарят и когато свърши даден цвят, почти никога не се повтаря същият.

Така бройките са ексклузивни и  понякога от даден вид кожа има само по 2-3  чанти. Така изключваме възможността да виждаме много жени с един и същ PLIK , което ги кара да се чувстват, разбира се, още по-специални и далеч от всякаква масовост. Това наистина е постоянна работа и постоянен процес на съчетание на цветове кожи, хастари, обков, детайли, допълнителни аксесоари. Периодично вадя и нови модели, даже не толкова често колкото ми се иска, но тъй като ръчната изработка изисква много часове работа, нещата не се случват толкова бързо. Отделя се време и внимание за всяка една чанта, за всеки един детайл, за всеки един клиент.

Styleinspiratrice_PLIK_bags (1) Styleinspiratrice_PLIK_bags (6) Styleinspiratrice_PLIK_bags (20) Styleinspiratrice_PLIK_bags (21)

Какви са възможностите за персонализация? Защо ръчно изработеното е ценно?

Всеки PLIK  e ръчно изработен от естествена кожа от майстор кожар и може да бъде персонализиран с инициалите, името или посланието, което клиента иска да носи винаги със себе си, всеки ден. Това го прави много специален, личен и показва отношение.

Изписвали сме всичко – име на дете, на любим, фамилен герб,  дума, която значи много, любовно послание… изобщо символи от изключително личния свят на притежателя на чантата.

За мен личното отношение е най- важно…това е обслужване на друго ниво…да видиш човека отсреща, да го усетиш, да му помогнеш в избора, да посъветваш ако се налага и той иска такъв. Това  прави обслужването „луксозно“ . Времето е лукс. И отделеното време в за всеки един клиент, както и че чантата е създадена специално за него го кара да се чувства така. В шоурума на PLIK, ексклузивната услуга за индивидуална поръчка предлага на клиента персонализация от самото начало на процеса при избор на кожи, през обсъждането на проекта, до изработката на крайния продукт. Лукс е да имаш възможността да притежаваш нещо, създадено специално за теб, което да въплъщава лично твоя стил и дух. Индивидуалност и самоувереност, които никой не може да имитира. Това е което ние се стараем да предлагаме на нашите клиенти.

Styleinspiratrice_PLIK_bags (19)

Според теб, какви са цветовете на този сезон?

Аз следвам собствените си усещания за цвят и форма. Без излишна претенция разбира се. В главата си имам натрупвания за цветове, комбинации, картини,  хора и случки които са събирани от всички пътувания по света, които са запечатани, като на филмова лента. Доста разнолика съм и не се обвързвам с определен цвят за определен сезон. Мисля, че хората се обличат и съчетават цветове, дори според ежедневното си настроение и чувство за комфорт.  Не обичам обобщения от типа, този сезон е модерен цвят пудра, следващият бледо розово, а после кралско синьо. Мисля, че класните и стилни неща са непреходни. Всичко се прелива от форма във форма…в постоянен кръговрат.

Styleinspiratrice_PLIK_bags (4) Styleinspiratrice_PLIK_bags (5)

Предлагаш ли и модели за господата?

И за тях съм помислила. Има един класически модел кросбоди мъжка чанта PLIK UOMO , разбира се с изчистени линии  и минималистичен дизайн. Идеална като размер за компютър, документи  и всякакви други мъжки тайни. 🙂 Подходяща да се носи както в делови, така и в кежуъл стил.

Какво ново да очакваме от PL!K?

Вече е факт шоурума на бранда, там могат да се видят всички модели, да се избират кожи, цветове,  да се правят персонални PLIK-ове, да се пие вино, да се говорят сладки приказки, да се почувствате специално. Вече имаме и нов сегмент PLIK Jewellery, ръчно изработени бижута – колиета, колани, маншети, гривни, които могат да бъдат перфектното допълнение към чантите или изобщо стила и визията на всяка дама. Всички бижута също могат да бъдат персонализирани и в цвят по избор на клиента и индивидуална поръчка. Ежедневно във фейсбук страницата си показваме всички модели в различни цветове и видове кожи ,  комуникираме с клиенти, обсъждат се лични предпочитания, персонализации, детайли, срокове. Обръща се лично внимание на всеки един клиент. В процес на редизайн е и имиджовият сайт на бранда. Много неща ми предстоят, имам още много идеи и доста неща в главата си, които си чакат времето, за да видят бял свят. Само да сме здрави, да вървим по пътя си щастливо, да пътуваме, да живеем, да сме вдъхновени.

Styleinspiratrice_PLIK_bags (3) Styleinspiratrice_PLIK_bags (8) Styleinspiratrice_PLIK_bags (10) Styleinspiratrice_PLIK_bags (18)

Showroom: ул. „Ралевица“ 96 , вход от ул. „Лъвски Рид“

Снимки: Мартина Тодорова

108

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*