Fashion blog and lifestyle storyteller

Лайфстайл

Илияна Захариева за модата като изкуство, иновациите в живота ни и специалните неща

02/09/2015

Илияна Захариева за модата като изкуство, иновациите в живота ни и специалните неща

This post is also available in: Английски Френски

Винаги съм вярвала, че ежду модата и света на комуникациите има тясна връзка – може би, защото и двата свята са свързани с творческо мислене, естетика, усет за новото, иновативност, дързост и дипломация и…магия. Още от създаването на блога в него присъства един специален етикет – #PRProsAreItPeople – с него искам да покажа вдъхновяващи примери за тази връзка. Първото ми интервю по тази тема е с една изключително стилна и елегантна жена, която се откроява със своята индивидуалност и изискана визия. Тя е с дългогодишен опит в областта на корпоративните комуникации – първоначално във финансовия сектор, а понастоящем в сферата на телекомуникациите.

Представям ви Илияна Захариева – директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел:

Styleinspiratrice_IlianaZaharieva7

Кога разбра, че си намерила своя стил? 

Винаги съм била суетна и съм обръщала внимание на външния си вид. Дори в годините, когато изборът на дрехи и обувки беше силно ограничен, намирах начин да се „наконтя“. Разбира се, изграждането на стил е процес, свързан с трупане на знания и опит. Обичам модата и чета и се интересувам от тенденции, стилове, дизайнери. Днес Интернет и онлайн шопингът ни дават необятни възможности да бъдем стилни и интересни, без това да означава да пазаруваме само в скъпи бутици. Нещо повече, стилът за мен не е сляпо подражание на марка или тенденция, а индивидуалният подход към тях. В този смисъл една семпла фанелка може да бъде комбинирана със скъпи обувки и ефектът да е страхотен.

Модата е изкуство – тоест индивидуалната интерпретация е особено важна.

Styleinspiratrice_IlianaZaharieva6

Как намираш баланса между модата и кодовете на бизнес средата, когато става дума за облекло и стайлинг?

Нямам проблем, защото вече работя и в индустрия, която няма строг дрес код. Телекомуникациите са модерен и динамичен бизнес и не се робува на догми. Все пак, изборът на облекло зависи от програмата ми за деня. Ако имам важна среща или публична изява, това означава по-елегантно облекло, риза, костюм, токчета. В стандартния бизнес ден в офиса и особено петъците няма проблем с денима и по-фриволния стайлинг.

Styleinspiratrice_IlianaZaharieva1 Styleinspiratrice_IlianaZaharieva2 Styleinspiratrice_IlianaZaharieva4

Луксът като изживяване е..?

…всичко красиво в ежедневието ми! Обичам лукса в различните му прояви, защото го свързвам именно с красота и изящество. Радват ме красивите вещи в дома ми, но и тези в гардероба ми. Често коментираме с приятелки многото дрехи и обувки, които не се побират в гардеробите…признавам си, че ми е трудно да се разделя с повечето от тях, макар да не съм си слагала дълго време. Просто ги обичам!

Styleinspiratrice_IlianaZaharieva3

Styleinspiratrice_IlianaZaharieva9

Каква е ролята на иновациите в нашия живот?

Огромна! Иновациите и технологиите преобразиха ежедневието ни, работата ни, общуването. Само си представете един ден без мобилния си телефон, няколко без интернет или лаптоп. Със смарт устройствата разменяме огромно количество данни, което означава лесен и неограничен достъп на всички до много информация и знание. А знанието е сила. Вярвам, че работя в сфера, която променя всеки ден живота ни към по-добро.

Styleinspiratrice_IlianaZaharieva5

5 обекта на желанието …

Любимите вещи са свързани със спомени за специални хора и места…черни перли от Бора-Бора, цветен копринен шал от Бали, малки диамантени обеци от любим човек, чанта, купена от бутик в Париж, където бяхме на концерт на Бионсе и разбира се, мобилният ми телефон, защото в него е всичко – близките, приятелите, работата, целият живот!

Styleinspiratrice_IlianaZaharieva10Styleinspiratrice_IlianaZaharieva8

Снимки: Виктор Стойнов

54

Written by:2 comments
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*