Fashion blog and lifestyle storyteller

Лайфстайл

Кой засне това?

12/03/2014

Кой засне това?

This post is also available in: Английски Френски

Как се запали по фотографията?

Като повечето хубави неща – стана случайно. Мой добър приятел, който сега е професионален фотограф, беше започнал да снима сериозно от около година. От разговор на разговор започнах да се вдъхновявам. Не след дълго закупих първия си oгледално-рефлексен фотоапарат… и приключението започна.

VS by Style inspiratrice
Снимка: Style Inspiratrice

 

Очакваше ли, че ще снимаш сесии за моден блог?

Определено не. Отначало приех сесиите за блога като предизвикателство. Впоследствие осъзнах, че започвам да се вдъхновявам, да давам повече от себе си и да изпипвам по-средоточено детайлите. Резултатите не закъсняха.

Какво те вдъхновява?

Хората. Общуването между хората. Излъчването и харизмата, която притежава всеки един от нас. В този ред на мисли – вдъхновявам се най-много от думите „Аз не съм фотогреничен/а, не излизам добре на снимки“. Особено важна е връзката фотограф-модел. Адекватното и естествено поведение от моя страна вдъхновява и човека срещу мен.

Какви сесии обичаш да снимаш?

Предпочитам портретни фотосесии навън. В подобна атмосфера хората се държат максимално естествено и включването им в определена среда раздвижва кадрите и им придава живот и обаяние. Също така съществува голяма свобода за избор на точно определена техника на заснемане на модела. За мен няма нищо по-трудно и интересно от това да се науча да снимам с естествен източник на светлина.

Имаш ли любими снимки, които си правил за Style Inspiratrice?

Разбира се. По време на сесиите винаги съм се стремял да предам естествената симбиоза между модела и средата, в която бива занеман. Впечатляващо излъчване и адекватност на посланието – това са движещите сили на моите идеи.

 

Ето и селекцията на Вики:

 

DSC_6635_DSC2005

 

0

Written by:


previous post

Denim &…

next post

Plovdiv off-duty


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*