Fashion blog and lifestyle storyteller

Uncategorized YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Червената точка

26/10/2013

Червената точка

This post is also available in: Английски Френски

Red Dot- SI-VS

Галерията отвори врати преди малко повече от месец, а аз се влюбих в нея от пръв поглед – заради страхотните скулптури, светлината, уюта и приказната локация.
Творческият поглед на Даниел Мирчев – Дъната е толкова свеж и открояващ се, че ние просто не можахме да устоим на изкушението да заснемем част от страхотните интериорни акценти. Освен това, галерията приютява и гост-автори. Понастоящем в нея са изложени и творби на Лилия Поборникова.

Red Dot-SI-VS_ANP2213Red Dot-SI-VS_ANP2223

А ние използвахме срещата, за да зададем и няколко въпроса на Дъната:

Какво е вдъхновението?
Муха в главата. Харесва ми да си имам муха в главата.
Това е желанието да създаваш и оставяш нещо красиво. Не търся нарочно, но и не чакам да ме осени страхотна идея. Вероятно като всеки творец се вдъхновявам от различни неща и на различни места. Възниква като хрумка в главата ми. Няколко нахвърлени идеи на хартия. Истинският творчески процес започва при реализация в материал. Състоянията, през които минавам са много.От първоначалната еуфория и ентусиазъм до пълно отричане. Съмнението в „естетиката” ражда нови и нови решения.

Какво е стилът?

При мен е „пеперуда“. Кацни тук, кацни там.
Това определение е на моя учител по дърворезба. Истината е че харесвам различни стилове и начини на работа. Работя от миниатюра до монументални неща, от съвсем изчистени до много бъбриви скулптури. Нямам „силно разпознаваем стил” за добро или лошо.

Най-добрият съвет за стил (в живота, в интериора, …т.н..)
Рок, джаз, блус. Да откриеш себе си там.
Хубаво е човек да намери личен прочит на дори вече утвърден стил. Чудесно е, ако създаде нов. Отъждествяването и копирането на определен стил или модно течение е обезличаване. В експериментаторството се крият новите идеи. Дори един грешен ход може да бъде началото на нещо ново и различно.

 _ANP2195_ANP2196_ANP2197_ANP2200_ANP2207_ANP2226

 

Red dot-SI-VS_ANP2191

 

0

Written by:13 comments
  1. Way cool! So&X6D;e ve&X72;y &X76;ali&X64; p&X6f;i&X6E;&X74;s! І аpprecia&X74;e &X79;о&X75; ωriting &X74;his аrticle and also the rest οf&X74;he &X73;&X69;te is also very good.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*