Fashion blog and lifestyle storyteller

Uncategorized YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Style inspiratrice, Ivan Asen 22 и Нели Митева – интервюто!

23/12/2012

Style inspiratrice, Ivan Asen 22 и Нели Митева – интервюто!

This post is also available in: Английски Френски

Тя бе наш любезен домакин в Иван Асен 22 за последните фотосесии, които имахте възможността да видите тук. ПП: Нося копринена рокля, дело на Нели Митева за Déco Digital.

 

Нели Митева е завършила специалност “Моден дизайн” в Университета по приложни науки и дизайн в Трир, Германия. Развива собствени колекции под марката „nelmit“. Работи и като дизайнер на свободна практика, в областта на преподаването, консултациите по дизайнерски концепции, модна журналистика и дизайн на костюми. Към наградите, спечелила на международни конкурси, принадлежат отличието „Design-Innovation-Award“ на Министерството по Икономика на Северен Рейн-Вестфалия, квалификациите и за финалите на „Smirnoff Fashion Awards,“ GRAND PRIX INTERNATIONAL FASHION DESIGN BERLIN 2003 и т.н.През 2007 и 2009 г. списание „GRAZIA“ я номинира за „Жена на годината” в категория „Дизайн”. Съосновател на интердисциплинарния артистичен екип „brain store project“. През 2007 създава ИВАН АСЕН 22 като концептуална платформа за представяне на млади прогресивни модни дизайнери в София, а през 2009 основава Фондация „ИВАН АСЕН 22” за представяне и подкрепа на съвременни дизайнери. В колекциите си се интересува от трансформируемостта на формата („GAME-à-porter“ с Юлиян Табаков) и разказването на лични истории чрез дрехата („Watch your Back“). През последните години развива собствена мулажна техника за създаване на иновативни форми за дрехи. От септември 2012 Нели Митева преподава в AMD Akademie Mode und Design в Мюнхен, Германия.

_DSC9494-IvanAsen _DSC9496-IvanAsen _DSC9576-IvanAsen

 

Любимо качество / добродетел …..да можеш да разчиташ на някого Любимо занимание….. създаването на концепции и материализирането на идеи Идея / представа за щастие ……да си удовлетворен от това, което правиш… но не на 100%, за да имаш стимул за още! Любим цвят … един нюанс по-светъл от патладжанено лилаво Коя реформа/промяна/революция те впечатлява най-много? …Вътрешното превъзмогване. Реалното въздействие върху своето собствено обкръжение, което предизвиква „вълни” и впоследствие видима промяна. Любимо мото: „Handle so, daß die Maxime deines Willens jederzeit zugleich als Prinzip einer allgemeinen Gesetzgebung gelten könne.“ – категоричен императив на Кант Вдъхновявам се от … ентусиазма, креативността, интелигентността Стилът, който предпочитам … е в повечето случаи работа на младите дизайнери, с които работя, допълнен с екстравагантно бижу! Любим дизайнер … Хюсеин Чалаян (поклон!) Дрехата, на която се възхищавам, е … индивидулна-стилна-практична-носима в едно! Любим стайлинг за пътешествие…  важното е всичко да се събере в куфара, без да направи свръхбагаж:) Любим избор за среща… ИВАН АСЕН 22. Градската градина на Мюнхен, пред която свири джаз-група на живо! Супер готина модна находка… съвсем отскоро: аксесоарите на antiatoms (Испания) Устойчиво потребление в модата е ….бавната мода, създадена с максимално лично отношение Стилен мъж… по-важно ми е чувството му за хумор и отказ от парадиране и затова: Florian David Fitz Стилна жена…. изтънченото излъчване на Keira Knightley Никога не излиза от мода… етичността и индивидуалността!

 

 

_DSC9573-IvanAsen _DSC9580-IvanAsen _DSC9591-IvanAsen

photos: Victor Stoynov

 

ИВАН АСЕН 22 – концептуална дизайнерска платформа „ИВАН АСЕН 22” e концептуална платформа за представяне на съвременен моден дизайн. „ИВАН АСЕН 22” – работи с най-интересните млади професионално образовани дизайнери с новаторско мислене; – представя дизайнерски модели, колекции и аксесоари със средствата на актуални визуални форми в индивидуален интериор; – разработва кураторски концепт, определящ теми за събитията, в рамките на които се представята работите на дизайнерите; – открива и показва нови имена в областта на дизайна; – работи с партньори в страната и чужбина и включва дизайнерите в международни проекти ; – създава контакти и възможности за работа на дизайнерите. Създадена от дизайнерката Нели Митева, „ИВАН АСЕН 22” се обособи в София като своеобразна инициатива за създаване, развиване и представяне на дизайнерски концепции, включвайки млади дизайнери от новото, професионално образовано поколение. Разработените по кураторски концепт модели, колекции и аксесоари се представят в артистичните пространства на шоурум „ИВАН АСЕН 22”, характерен с индивидуалния си интериор, който се променя спрямо изложените обекти и въвлича публиката в необикновено преживяване на сетивата. Алтернативният подход на „ИВАН АСЕН 22” се отличава със своята анти-елитарност: Цели се максимална близост на дизайнера до посетителя, възможността за контакт, обмен и обратна реакция. „ИВАН АСЕН 22” работи с постоянен екип от партньори: млади дизайнери и артисти, както и с институционални партньори, организации, частни фирми, спонсори и приятели. Освен това, фондацията дава шанс на нови имена, избирани чрез конкурс, които подкрепя чрез представяне на работите им. Целта на „ИВАН АСЕН 22” е съвременният моден дизайн и близките до него форми (бижута, аксесоари), както и адекватни на времето ни артистични начини на представянето му, не само в тяхната чисто интелектуална или само практично-функционална форма, но и в тяхната роля на разбуждане на сетивата и израз на идеи, да се направят достъпни на един по-широк, заинтересован кръг публика. По стимулиращ, визуално и интелектуално въздействащ начин хората да се научат да опознават стойността на качествения, новаторски дизайн и неговото значение за тяхното собствено развитие. ИВАН АСЕН 22 търси интелектуален дизайн, показва съвременни, приложими във всекидневието дрехи с индивидуален дух и професионална, висококачествена изработка и работи за съвременното определение на стил на живот.

 

 

0

Written by:4 comments
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*